Politik

Obamas mellanösternpolitik tar form: George J. Mitchell blir sändebud

[print_link]

Hjälp eller bara tomma ord för Gaza?

Barack Obama kommer att utse förre senatorn George J. Mitchell till sitt Mellanösternsändebud. Den 75: årige Michell är känd för sin insats under förhandlingarna om fred i Nordirland och Obama tror tydligen att han kan åstadkomma något liknande mellan Israel och Palestina.

Michael D. Shear och Karen DeYoung skriver i Washington Post om Obamas planer för Mellanöstern, Afghanistan och Irak: On First Full Day, Obama Will Dive Into Foreign Policy

As one of his first actions, Obama plans to name former senator George J. Mitchell (D-Maine) as his Middle East envoy, aides said, sending a signal that the new administration intends to move quickly to engage warring Israelis and Palestinians in efforts to secure the peace.

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Arab-Israeli Conflict, Hamas, Israel And Hamas, Israel Attacks Gaza, Israel Invades Gaza, Israel Troops Invade Gaza, Israeli Troops Gaza, World News [/tags]

2 thoughts on “Obamas mellanösternpolitik tar form: George J. Mitchell blir sändebud

  1. Johnny

    Att döma av Obamas och Hillarys AIPAC tal i juni 2008 lär det inte bli någon förändring av USAs Israel politik. Sionisterna har via sina organisationer i USA ett mycket stort inflytande på den amerikanska politiken utrikespolitiken och deras inflytande går tillbaka ända till första världskriget. Vi kan förstås hoppas att det blir fred i stället för ett nytt världskrig.

    Här är en aktuell debatt video med Norman Finkelstein (pro-Palestina) och Martin Indyk (pro-Israel) om Gaza 2009-01-08:

    http://video.google.com/videosearch?hl=sv&q=norman+finkelstein&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#hl=sv&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title&q=norman%20finkelstein%202009&src=3

Comments are closed.