Politik

BBC vägrar sända apell för hjälp till offren i Gaza

[print_link]

Allt fler chockerande detaljer kommer fram om de Israeliska övergreppen mot civilbefolkningen i Gaza, som Lotta Schüllerqvist skriver om i Dagens Nyheter Läkarna i Gaza chockade

Läkarna i Gaza blev chockade av denna nya typ av brännskador och visste inte vad de skulle göra förrän de hade kontaktat utländska läkarteam med erfarenhet från Irak och Afghanistan. De hade behandlat patienter med skador av vit fosfor och uppmanade sina kolleger i Gaza att operera patienterna så snabbt som möjligt för att få bort alla rester av de kemiska ämnen som orsakar brännskadorna. –

Men i flera fall gick det inte att få stopp på infektionerna som trängde allt djupare ner. Sabah Salima Abu Halima är ett exempel – hennes skador förvärras fortfarande efter tre veckor här på sjukhuset. Fyra av det tjugotal patienter vi fått in här har dött. I början skickade vi de svåraste fallen till Turkiet eller Egypten för vård, men nu har vi fått så mycket erfarenhet att vi kan behandla dem själva, säger doktor Aladdin Ali. Han berättar också att de flesta fosforskadade patienterna är kvinnor och barn.

Trots katastrofen i Gaza vägrar nu alltså brittiska BBC att skicka ut en appell om hjälp, något som visar hur politiserad situationen är och hur litet folk bryr sig om kvinnor och barn som alltså har utsatts för helt omänskliga attacker med vit fosfor.

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad, Gaza, Svenska pressen om Gaza, BBC and Gaza [/tags]