Politik

Förintelsen eller Gaza, varför måste vi välja?

[print_link]

Döda palestinska barn, får de beröra oss?

30-talets stämningar mot judar är tillbaka skriver Folkpartisten Allan Widman i vad som håller på att bli ett allt groteskare försök att dölja bilderna av döda och sårade kvinnor och barn i Gaza bakom likhögarna i Auschwitz och Treblinka.

Bilderna från Gaza skall tydligen sättas in i sitt rätta sammanhang genom att påminna om Majdanek och Sobibór.

Om vi inte kan titta på bilderna från Gaza utan att blinka, utan at känna någonting, så är vi, verkar det som, Nazister. Förintelsen eller Gaza, vi måste välja. Är du inte för oss är du emot oss.

Stöveltrampet hörs redan runt om i Sverige, 30-talets stämningar mot judar är tillbaka.

När de allierade tvingade tyskarna att se på film från koncentrationslägren i slutet av 1945 och 1946 så blev reaktionen en djupt chockerad tystnad. Om Hitler ännu hade haft några trogna kvar vid den tidpunkten så hade han inga när folket chockade, gråtande och helt oförstående kom ut från filmförevisningarna.

 

Läs fler inlägg om Gaza

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad, Gaza, Svenska pressen om Gaza, Gaza och Förintelsen, Hamas, Palestinierna [/tags]

14 thoughts on “Förintelsen eller Gaza, varför måste vi välja?

 1. sandbuzz

  Lennart #9, Du missade visst detta i mitt inlägg ovan!

  “Jag har själv ABC, CBS och NBC och kan försäkra dig att Gaza bilder visades under konflikten courtesy Arabiska TV stationer.

  Folk har väl PBS i staterna? PBS sänder varje kväll BBC World News.”

  PBS = Public Broadcasting Service, genom kabel eller air (antenna)…

 2. Lennart

  Jinge: Det är en bra fråga. Delvis kanske men inte helt. USA är så oerhört inåtriktad att det är likadant på många områden. Bryan Magees superba filosofiserie gick världen över, utom i USA. Mupparna kunde inte filmas i USA, bara i England. Den amerikanska inåtvändheten har alltid varit ett enormt problem.

 3. Lennart

  Sandbuzz: Du vet mycket väl att varken ABC, CBS eller NBC hade några reportrar i Gaza under kriget och att Al Jazeera som hade reportrar i Gaza inte sänds på amerikansk TV utom mycket begränsat i Nya England.

 4. sandbuzz

  Lennart sa: “Men de allra flesta amerikaner får sina nyheter från traditionella tv-kanaler.”

  Det är möjligt, så du menar att de traditionella tv-kanaler som ABC, CBS och NBC sänder inga nyheter från Gaza? Du har förståss kollat alla lokala TV stationer runt USA och försäkrat dig om att inga bilder visas från Gaza?

  Jag har själv ABC, CBS och NBC och kan försäkra dig att Gaza bilder visades under konflikten courtesy Arabiska TV stationer.

  Folk har väl PBS i staterna? PBS sänder varje kväll BBC World News. Jag har 2 PBS kanaler, en från Vermont och en från New York…

 5. Johnny

  Vi tog er mark, vi fördrev er, vi spärrade in er och vi kan inte släppa ut er för då dödar ni oss.

  Ungefär så kan man sammanfatta den sionistiske hitorikerns syn på händelseförloppet och den alltjämt gällande “stålburspolitiken”.

  Detta brott mot palestinierna har omvärlden accepterat eftersom judarna har fått lida så mycket. Denna sanning har också skönmålats, förminskats, förvridits för att alla skall orka leva med lögnen om brottet.

  Hur man skipar rättvisa i denna sak är jag inte mannen att avgöra men varför inte överlåta saken till Internationella domstolen i Haag som är bäst lämpade att göra det också får göra det, så att resultatet vilar på bästa möjliga juridiska grund.

 6. Lennart

  Jinge: Nej, med ett enda undantag någonstans i Nya England visas inte Al Jazeera i USA.

  Däremot kan man givetvis titta på det på webben. Men de allra flesta amerikaner får sina nyheter från traditionella tv-kanaler.

 7. Nadia

  “Palestinska barn år 2009 görs på något sätt skyldiga till Förintelsen år 1943-45.”

  Det är nog den bästa och tydligaste beskrivning jag läst på en mycket komplicerad och fruktansvärd konflikt.

 8. Jinge

  ”man kan inte titta på Al Jazeera på TV”

  Varför inte? Visst måste Aljazeera sändas över USA? Jag har flera gånger hört att folk ringt in till Aljazeera från USA…

  Annars kan de ju använda Livestation.com som visar det mesta..

 9. sandbuzz

  Jag vet inte vad Lennart snackar om: CNN har visat bilder från förödelsen i Gaza, skadade och döda civila, barn som kvinnor.

  Och som Kerstin säger de finns också på YouTube…

Comments are closed.