Politik

Vittnen med mobilkameror chockar Oakland och San Francisco


[print_link]

Den regelrätta avrättningen av den 22:årige Oscar Grant av en trafikpolis på en SL-station i Fruitvale i Oakland skulle i vanliga fall ha uppmärksammats men knappast lett till några protester.

Men nu, precis som i fallet Engla i Sverige så befann sig människor med mobilkameror på plats och deras videofilmer skakar nu hela norra Kalifornien och har lett till omfattande protester.

Nu kommer nya vittnesmål fram som visar att en annan polis först har slagit Grant som först därefter har avrättats, sittande på golvet på stationen.

Vad som gör det här fallet så unikt är att polisen inte som man vanligtvis brukar göra, har kunnat säga att man sköt i självförsvar.

 

[tags] Silicon Valley, Kalifornien, California, San Francisco, BART shooting, Oscar Grant, Oakland shooting[/tags]

10 thoughts on “Vittnen med mobilkameror chockar Oakland och San Francisco

 1. Bossebus

  H2:

  Kul!

  “Ceterum censeo Carthaginem esse delendam”

  Som Cato upprepade ‘in absurdum’.
  (Men han fick visst som han ville..) 🙂

  I Usa kanske det heter ‘filibustering’ eller liknande, ok inte samma sak.

 2. H2

  Bossebus, nej den linken du bifogade innehöll ny information för mig.Jag minns faktiskt inte var jag läste att det ansågs vara den katolska kyrkan som medvetet använde propaganda.
  Din link antyder ger en annan version, väldigt intressant tycker jag. tack

 3. Christer W

  För övrigt anser jag att Cartago ska förstöras, har jag för mig ha yttrats i rent propagandistiskt syfte.
  Men det är helt riktigt att katolska kyrkan fick ett mycket effektiv verktyg för att utöva massindoktrinering, där alla sa och läste samma sak.

 4. H2

  Bossebus, jag har för mig att den första organiserade propagandan organiserades av den katolska kyrkan på 1600-talet.
  Uppdraget var att få tillbaka de själar som konverterat till protestantismen.

 5. Bossebus

  “Vi vet idag att om tyskarna hade haft mobilkameror på 1930-talet hade Hitler aldrig kommit till makten,”

  Mjae..håller med Björn längst upp,vi vet inte alls.

  Vad vi vet är att dom gubbarna hade TV-utsändningar men det ratades i förmån för något annat…minns inte vad.

  Men visst är den tidens tyska propagandametoder modern (modern som i mamma) till alla propagandor,må vara Fox-tv eller Pravda.
  (Ordet propaganda har väl ryskt ursprung,eller hur Lennart?)

  Mobiltelefoner är allt oftare förbjudna numera under olika förevändningar….

 6. Nadia

  “Polisvåldet här i USA kommer säkert att fortsätta men eftersom miljoner amerikaner nu har mobiltelefoner med inbakade videokameror kommer våldet i alla fall att bli dokumenterat.”

  Här har vi en användning som ingen hade tänkt sig från början. Vi har ju även sett hur Egyptier numera filmar genom mobilen sin polis när det misshandlar människor. Sedan lägger det ut det på nätet som bevis för vad som egentligen händer inne i landet.

  Stackars kille : (

 7. Christer W

  Jag är benägen att hålla med Björn Nilsson. Hitler och Goebbels var när det gäller propagandautformingen och arbetssätt moderna politiker.
  Bara det sätt hitler förflyttade sig med flyg i tyskland och såg till att det hördes i radion och kunde läsas i tidningarna gav intryck av att han var överallt på en och samma dag, något som plagieras av världspolitiker i dag

 8. Björn Nilsson

  “Vi vet idag att om tyskarna hade haft mobilkameror på 1930-talet hade Hitler aldrig kommit till makten,” Det vet vi väl inte. Hade de haft en teknologi som innehöll mobilkameror kunde Adolf fått ännu större stöd och Tyskland vunnit kriget. Den mobila teknologin hade väl varit alldeles utmärkt för att skrämma folk för den judisk-bolsjevistiska världskonspirationen? Doktor Goebbels hade kunnat ringa upp alla mobiltelefoner och snacka för varan direkt. Som radiotalen, fast ännu mer personligt, och med möjlighet att skicka med bilder som visade hur läskig den där konspirationen var!

Comments are closed.