Politik

Ockupationsvåldet i Palestina: Aleksandr Yakovlev, Rachel Corrie och skottet mot Ulrika Andersson

[print_link]Klicka på bilden.

Den svenska pressen har skrivit kortfattat om hur Ulrika Anderson, en ung svenska från Borås besköts med skarp ammunition och sårades för att hon deltog i en fredlig demonstration på Västbanken i Palestina Svenska skjuten på Västbanken och Svenska skottskadad vid demonstration.

så här skriver Sveriges Radio: Boråslärare skjuten i Palestina. Den svenska aktivisten Ulrika Andersson.

Enligt Ulrika Andersson har fyra barn har dödats i byn Ni’lin vid demonstrationer det senaste halvåret. Två pojkar dödades i december och förra fredagen träffades ytterligare två pojkar i benen, berättar Ulrika Andersson. Igår eftermiddag träffades Ulrika Andersson och 19-årig man när israelisk militär sköt skarpt mot en demonstration.

ISM, international solidarity movement, är ett nätverk av aktivister som med icke-våldsaktioner vill stoppa den israelsika ockupationen av palestinska områden. I Ni’lin demonstrerar aktivister och ortsbor tillsammans mot murbygget som håller på att dela byn och skilja byborna från deras odlingsmark.

Det är värt att begrunda två saker: först att fredliga demonstranter beskjuts med skarp ammunition och för det andra att utbyggnaden av de israeliska posteringarna på Västbanken oavbrutet fortsätter utan protester från Obama-regeringen, den svenska regeringen eller ens Fatah.

Ali Esbati skriver om kulorna mot demonstranterna Antirasist skjuten

De aktivister som på plats i Palestina försöker vara vittnen och genom sin närvaro ge ett litet skydd till palestinierna, gör ett hjältemodigt antirasistiskt solidaritetsarbete. ….

På samma sätt som Israel då och då angriper FN-byggnader eller Röda Korset för att ”markera” och avskräcka, kan trakasserierna mot solidaritetsarbetarna kryddas med starkare våld. Vi minns Rachel Corrie, som 23 år gammal mördades genom att en israelsk armébulldozer körde över henne, när hon protesterade mot husdemoleringar.

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad, Rachel Corrie, Ulrika Anderson [/tags]

6 thoughts on “Ockupationsvåldet i Palestina: Aleksandr Yakovlev, Rachel Corrie och skottet mot Ulrika Andersson

 1. Cosmoskitten

  Arne:

  “Palestinians and Israeli left-wing activists claim that in the wake of Operation Cast Lead, the Israel Defense Forces has reintroduced the use of a semiautomatic rifle that uses live ammunition to disperse crowds that was banned after the second Intifada.

  The Ruger .22 rifle was banned following the Al-Aqsa Intifada, in which it was used to break up protests and caused the deaths of a number of Palestinians, including youths and children. ”

  “…”

  “The .22 rifle fires a small cartridge which has a much lower stopping power than larger caliber rifles in use by Israeli security forces, but can still be lethal at close range. IDF snipers will use the rifle to fire at demonstrators, aiming at the lower half of the body. ”
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054269.html

 2. Mansour

  Sant Björn, ofta ger dessa typer sig till känna på första meningen och gör det lätt för bloggägaren att sålla. Man kan inte säga att de är sofistikerade precis.

 3. Björn Nilsson

  Ja Mansour, de två första har väl bläddrat i sina handböcker från israels propagandadepartement och noterat vad som bör göras. Å andra sidan har de ju förlorat propagandakriget i och med att strategin blev känd, så de kunde lika gärna ha sparat på ansträngningarna. Har man moderering på sin blogg och håller sådana figurer kort tröttnar de fort och slutar skriva. Möjligen har de någon central koll på vilka som är kritiska mot Israel men också har moderering, för efter några försök har jag inte hört av de där pajsarna något mer. De frodas mest i ett läge där de kan klistra sig fast på någon blogg och tjata, tjata, tjata i all evighet. Man bör inte ge dem den glädjen.

 4. Mansour

  Det är häpnadsväckande hur sionistvännerna är på direkt och försöker skydda Israel. Logik och förnuft existerar inte i deras ordlistor för ett öre.

 5. Danne

  Skrattretande.

  Hon stod med ett gäng som använde stenslungor. Ett medeltida vapen som lätt kan döda eller skada och HON gnäller över mini-kalibern hon blev skjuten med.

  Våld är bara våld när vänstern drabbas. När dom misshandlar Sverigedemokrater i Sverige så är det tydligen inte våld. Bara rättvisa.

Comments are closed.