Politik

Ovanligt öppet reportage från Gaza i New York Times

[print_link]

Medan folket i Mellanöstern och även till en del i Europa har kunnat följa bombkriget i Gaza har amerikanska medier infört en självcensur som har gjort att de flesta amerikaner inte har en aning om hur svåra övergreppen mot civilbefolkningen i Gaza har varit.

Även om de breda massorna inte läser New York Times och även om tidningen är en av Israels starkaste supportrar i västvärlden som läcker sanningen ibland fram, som i ett reportage nu på onsdagen.

Ethan Bronner och Sabrina Tavernise skriver i New York Times om In Shattered Gaza Town, Roots of Seething Split – NYTimes.com

 

[tags]USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad, Västbanken, Israel på Västbanken[/tags]

One thought on “Ovanligt öppet reportage från Gaza i New York Times

  1. Kerstin

    Ja, om detta är vad amerikaner får veta om attacken på Gaza, då vet jag inte vad jag ska säga. Artikeln i NyTimes, som du hänvisar till, är ju närmast ett skämt. Det låter som om det föll en enda bomb över Gaza och som om de israeliska soldaterna var verkliga gentlemän. Milda makter!

Comments are closed.