Politik

Amerikanska förarlösa predator-plan med hellfire missiler baserade i PakistanAmerikansk MQ-1_Predator. Klicka på bilden.

[print_link]

USA har länge satt in förarlösa Predator-plan med hellfire missiler mot gerillan i Afghanistan och Pakistan.

Hellfire missil

Nu har Nancy Pelosi, talmannen i Representanthuset plötsligt avslöjat att predatorplanen inte bara är baserade i Afghanistan utan också i Pakistan, något som hittills varit en välbevarad hemlighet.

Predatorplanen är en del av Pentagons nya militärdoktrin som går ut på att bekämpa gerillarörelser med helautomatiserade datorstyrda vapensystem både i luften och på marken. Tyvärr har det visat sig att de här vapensystemen inte går att sätta in med någon större precision och hundratals civila har blivit dödade i Afghanistan.

Vi fick en inblick i den nya taktiken i bombkriget i Gaza och utvecklingen går allt snabbare.

Greg Miller skriver i Chicago Tribune Predator drones flown from base in Pakistan, U.S. lawmaker says — chicagotribune.com

 

[tags] USA, Irak, Iran, Israel, Syrien, Mellanöstern, Palestina, Palestine, Kriget mot Terrorismen, Gaza, Jerusalem, Bagdad, Baghdad, Predator, Helfire, Predators i Pakistan [/tags]

2 thoughts on “Amerikanska förarlösa predator-plan med hellfire missiler baserade i Pakistan

  1. Mattias i Vermont

    Missilerna ar iofs nog saa precisa … men malinformationen kan det nog vara si och sa med. Eller saa raeknars de civila foerlusterna som acceptabla ur amerikansk synpunkt. Dessutom kan man alltid saga att terroristerna gomemr sig bland civila.

  2. Björn Nilsson

    Snacka om att prata bredvid mun. Feinstein får nog förhållningsorder om att hålla klaffen i fortsättningen. Men inte lär förarlösa plan och bombningar av lönnmordstyp vinna några krig, det borde amerikanerna förstå.

Comments are closed.