Politik

I miss semlor! Semmelabstinens i Kalifornien är rena helvetet!

Ersatzsemlor i Kalifornien. Rasberry Chocolate Tart

[print_link]

Det är inte lätt för oss semmelälskare att bo utomlands under långa perioder.

Visst, solen skiner rätt ofta här i Kalifornien och det finns palmträd och man kan käka kinesisk, japansk, koreansk och all möjlig mat.

Man kan vandra utefter Stilla Havskusten och njuta av utsikten, man kan ströva runt på gatorna i San Francisco och kolla de senaste IT-nyheterna på de små utomhuskaféerna utefter University Avenue i Palo Alto.

Men vad är det mot äkta svenska semlor?? Jag menar det går inte att jämföra.

 

[tags]Semlor, Semlor i USA, Semmelabstinens, Swedish semlor[/tags]

5 thoughts on “I miss semlor! Semmelabstinens i Kalifornien är rena helvetet!

 1. Lina

  Copenhagen Bakery räddar dagen igen! Jag hittade den här bloggen när jag försökte ta reda på om det går att få tag på semlor här i närheten…
  Det serveras tydligen fortfarande där (två år senare): http://www.copenhagenbakery.com/scandinavian.html
  Detta får undersökas närmare.

  De serverar även ok prinsesstårta, men Little Prague i Davis serverar riktigt bra prinsesstårta.

  1. Lennart

   Lina: Det skulle onekligen vara intressant att veta om man kan få tag på semlor någon annan stans här i Silicon Valley. Om det är någon som vet så säg gärna till.

 2. Lennart

  Natasza: Semmelbegär är synnerligen svårhanterligt. Det kan plötsligt komma över mig när jag kör på riksväg 280 och flera gånger har jag varit nära att köra av vägen.

 3. natasza

  jag satte mig i bilen och korde ner till burlingame harom veckan nar jag helt plotsligt fick en semla-kick! det finns val tyvarr inte manga svenskar nog i san francisco och darfor brist pa svenska restauranger/bageri etc… jag tycker ocksa att det ar synd… men semlorna i burlingame ar jatte goa!

 4. Monica

  Lennart, du kan köpa schyssta semlor på Copenhagen Bakery and Cafe i Burlingame. Jag har lagt in en beställning för att kunna avnjuta på tisdag…semlans dag!:)

Comments are closed.