Politik

Glöm Facebook, du existerar inte om du inte är på Twitter


[print_link]

Inget är så ointressant som gårdagens superstjärna och idag är Facebook ungefär lika coolt som gårdagens pizzarester.

Det finns flera orsaker men den främsta är att Twitter är nyhetsmässigt, socialt och politiskt relevant på ett sätt som Facebook aldrig har lyckats bli. På Facebook kan man skapa grupper som kan agitera för vad det nu kan vara men de har aldrig nått den sociala genomslagskraft som Facebooks VD Mark Zuckerberg säkert hade hoppats på.

På Twitter däremot kan man aktivt hjälpa till i kriser som terrordådet i Bombay, skogsbränderna i södra Kalifornien, flygkraschen i New York för att bara nämna några få.

NASA, New York Times, CNN, mängder med andra nyhetsorganisationer är alla på Twitter och folk stitter i stugorna och skriver Twitterapplikationer så att tangenterna flyger.

Det är alltid intressant att följa nya webnfenomen. Först en försiktig start, några få anhängare s.k. early adopters, sedan kommer flodvågen som sedan mattas efter något eller på sin höjd några år.

Facebook kommer att säkert överleva och finna sin litet tråkiga nisch men Twitter är fortfarande på väg upp upp upp. När alla från NASA till Koreanska lunchvagnar i Los Angeles använder Twitter då vet man att det här är ett socialt fenomen som håller på att genomsyra hela det amerikanska samhället.

Julia Angwin skriver i Wall Street Journal:How to Twitter – WSJ.com

 

[tags]Bloggy.se, Facebook, IT, Mikrobloggar, Silicon Valley, Social Web, Tweetbeep, Twitter, Web 2.0, Microblogging, Bloggar, Bloggar i USA, Bloggosfären i USA[/tags]

6 thoughts on “Glöm Facebook, du existerar inte om du inte är på Twitter

 1. sandbuzz

  “Allt måste ju inte va cool. Är det ett race mot döden eller?”
  #3
  Written By Ode Andersson on March 9th, 2009 @ 4:53 am

  Jo, för IT-nördarna i Silicon Valley (center of the Universe) är det så. De måste ju få oss att använda Twitter och allt annat de hittar på så de kan behålla sina jobb i denna vidriga recession… 🙂

 2. Bossebus

  Facebook/Twitter är tyvärr inte så speciellt intressant för min del.
  Eller rättare, man har inte övertygat mig.

  Kör liite Facebook för det är faktiskt en del gamla kamrater som hittar mig..men dom buggiga sk ‘applikationerna’ ignorerar jag.

  Kollade lite Twitter men vadå? Promota mig själv?

  Och bloggträsket håller ‘gammelmedia’ eller PR-firmorna på att ta över precis som alltid. Pengar finns ju.

  Säger cynikern.

Comments are closed.