Politik

Dator- och elektronikpriserna kraftigt neråt. Nätboksdatorn som dagens Volkswagen

[print_link]

|

Dator och elektronikpriserna dalar snabbt i den ekonomiska krisens USA och även Sverige.

Resultatet uteblir inte. När priset på bärbara datorer och nätboksdatorer sjunker, för att inte tala om digitalkameror och elektronik i allmänhet så betyder det att allt fler människor får tillgång till moderna Internetuppkopplade datorer.

Nätboksdatorn är dagens Volkswagen, den östtyska Trabanten eller T Forden. Och precis som dom bilarna så kommer de allt billigare datorerna och digitalkamerorna att få viktiga och man får hoppas positiva följder för samhället.

Ett intressant exempel som ingen verkar ha insett kan representeras av Göran Rosenbergs artikel i DN Kolumnen: Göran Rosenberg om förskingringen av Förintelsen. och Hanne Kjöllers klagan över att så många bryr sig om Gaza när det är så mycket värre på andra håll i världen.

Palestinierna har nu fått tillgång till billiga digitalkameror. Bilder från dessa digitalkameror har lagts ut på svenska bloggar som har kringgått den svenska självcensuren från Gazakriget. Och alltfler människor börjar nu inse hur det moderna kriget ser ut. Att småbarn brändes ihjäl med vit fosfor.

Olga Kharif skriver i BusinessWeek:How Low Can PC Prices Go? – BusinessWeek

 

[tags]Web 2.0, bredband, Java, Webben, Internet, Datorer, mobile Internet, PHP, MySQL, LAMP stack[/tags]