Politik

Armageddon på hjul: OnStar och Twitter och miljoner amerikanska bilförare

[print_link]

Om det är någon som tror att San Franciscoföretaget Twitter knappast kan växa mer än det reda har gjort så tänk igen. Det här är bara början.

Twitter är som alla borde veta vid det här laget en mikrobloggningssajt som man kan använda för att skicka korta meddelanden, 140 bokstäver med mellanslag, från sin mobil, eller för den delen sin dator eller blogg.

Men allteftersom datorerna förbättras så blir tal till text-teknologin allt bättre. Och det betyder att miljoner amerikanska bilister snart kommer att kunna tala in sina tweets direkt från bilen när de kör.

Och givetvis använda text-till-tal teknologin för att kunna lyssna på vad andra har lagt ut på Twitter.

 

Twitter har definitivt fångat amerikanernas och hela världens fantasi och medan Facebook är en liten fotnot i Webb-utvecklingen så är Twitter något stort, något rent historiskt, eftersom det är en mobil realtidsteknologi.

Det här är bara början och ingen kan idag säga vart den här teknologin kommer att leda.

[tags]Bloggy.se, Facebook, IT, Mikrobloggar, Silicon Valley, Social Web, Tweetbeep, Twitter, Web 2.0, Microblogging, Bloggar, Bloggar i USA, Bloggosfären i USA[/tags]