Politik

Silicon Valley och Binghamton, kul med automatvapen i USA

[print_link]

Förra veckan, sex människor dödade några kilometer från där jag bor här i Silicon Valley. Veckan före, fyra poliser mördade i Oakland här i Silicon Valley-San Franciscområdet. Och nu senast alltså 14 immigranter mördade i Bingham i New York. Välkommen till vapenlobbyns USA.

Idag kan vem som helst köpa automatvapen i Nevada nog för att beväpna en hel division och sedan gå ut och skjuta ihjäl hur många människor som helst. Det är ingen som kan göra något åt det. Obama går helt på vapenlobbyns linje så massmorden kommer bara att fortsätta.

Robert D. McFadden skriver i New York Times: 14 Dead in Rampage in Binghamton, N.Y. :

A gunman invaded an immigration services center in downtown Binghamton, N.Y., during citizenship classes on Friday and shot 13 people to death and critically wounded 4 others before killing himself in a paroxysm of violence that turned a quiet civic setting into scenes of carnage and chaos.

 

[tags] Vapenvåld i USA, Weapons in the United States, Binghamton, Shootings, Vapen i USA, Skottdrama i USA[/tags]

3 thoughts on “Silicon Valley och Binghamton, kul med automatvapen i USA

 1. Björn Nilsson

  Schweiziska arméns mannar har väl fortfarande vapnen hemma – dock utan att folk pangar ihjäl varandra? Och samma för svenska hemvärnet om man inte ändrat sig på senare år. Finnarna har väl rätt mycket vapen också, men ända till nyligen har man avhållit sig från masskjutningar. Ett enstaka fall i Storbritannien fick regeringen där att agera hårt. I Tyskland kanske det inte finns så mycket vapen ute men däremot har man haft flera fall av masskjutningar. Från stora delar av världen hör man aldrig om sådana här historier. Så man kan väl säga att det snarare är stämningen mellan människor än förekomsten av vapen som gör att folk tar kol på varandra. Och i bland annat USA är det dålig stämning. När var det någon masskjutning i Canada senast?

 2. Christer W

  John, automatvapen hos allmänheten i Sverige? Nu är du ute och cyklar. I stort sett det ända allmänheten får äga är jaktvapen och restriktionerna har blivit hårdare.
  Det har under 08 dragits mycket fler licenser pga sjukdom än tidigare.
  Pistoler och revolvrar existerar knappt i hemmen och de som har de som tjänstevapen har de i allt mindre omfattning hemma. Vanligaste vapnet i familjetragedier i sverige är fortfarande kökskniven, nummer två är älgstudsaren tror jag.

 3. john olsson

  Ja det tycks vara kul för vissa personer i Sverige (som man kan se i dessa spalter) att läsa om våldet i USA. Men faktum är ju att Europa historiskt sett har betydligt mer våld än USA, och terrordåd har man mer i Europa än USA idag. Men det vill man givetvis inte höra talas om därhemma.

  Vad gäller vapen så finns det ju flera länder i Europa )som Finland och Switzerland (och inte minst Sverige)bl.a. där det också är tillåtet ha skjutvapen.

Comments are closed.