Politik

Historisk revolution: mikrobloggning, Twitter och Silicon Valley gör oss alla mer sociala

[print_link]

Twitter i San Francisco

Silicon Valley är USA:s ekonomiska drivmotor men det är mycket mer än så.

I flera generationer har Slicon Valley förändrat hur vi lever, hur vi omgås, den information vi har tillgång till. Som vi har sett i Sverige de senaste månaderna med FRA, Pirate Bay, FRA, Ipred, Acta och Telekompaketet så har Silicon Valley och dess vision för ett helt nytt samhälle desperata fiender som kommer att göra allt för att förhindra att Internet blir något annat än en modern version av kabel TV.

Men medan regeringen Reinfeldt, de stora telekomföretagen och Hollywood försöker stoppa anden tillbaks i flaskan arbetar 30 unga IT-entusiaster i San Francisco på nästa revolution, Twitter, och den kan komma att bli betydligt svårare att stoppa.

Twitters grundare Evan Williams och Biz Stone(sittande).

Michael S Malone skriver i Wall Street Journal om Twitter-revolutionen: Williams and Stone: The Twitter Revolution – WSJ.com

… you would hardly know that this little company of about 30 employees is the epicenter of the Web, used by an estimated 20 million Americans on a daily — even minute-by-minute — basis….. The company is hiring like crazy — it expects to double its size in the next month or two — and is also adding a senior management, notably new vice-president of global operations Santosh Jayaram, hired away from Google. “We’ve never had a company that grew past 15 to 20 people,” says Mr. Stone, “We’re kind of excited about that.”

Clair Cain Miller skriver i New York Times om TwitterTwitter Gets the Oprah Treatment – Bits Blog – NYTimes.com

It is the universal sign of a new idea going mainstream: Oprah Winfrey is bestowing her endorsement on Twitter. Oprah Winfrey The woman who can single-handedly send a new product or book flying off the shelves has just joined Twitter. She has not yet written a tweet, but more than 30,000 followers have already signed up to follow her every 140-character thought, and the number is growing.

 

0 thoughts on “Historisk revolution: mikrobloggning, Twitter och Silicon Valley gör oss alla mer sociala

 1. Bossebus

  Nope!

  Jag har kört med “oneliners” ofta sedan internetets barndom. (Det enda jag använder F-booken till förresten).

  Men varför skulle jag lyssna på den stockkonservativa Ophras diton?

  Det sägs att det Tvittras och kvittras….säkert. Men maktmedia lär sig snart att utnyttja även detta.

  Ja ja