Politik

Bör USA respektera internationella lagar? Hela havet stormar kring Harold Hongju Koh i USA

Harold Hongju Koh är ingen dumbom. Han är Dean and Gerard C. and Bernice Latrobe Smith Professor of International Law på Yale University och ett glödhett hatobjekt för hela den amerikanska högern och även avsevärda delar av den amerikanska vänstern.

Hillary Clinton har gjort en dundertabbe genom att försöka få Harold Koh godkänd som juridisk rådgivare på utrikesdepartementet.

För miljoner superpatriotiska amerikaner är Koh helt klart en radikal USA-hatare av den allra värsta schattering man kan tänka sig. Varför då kanske någon undrar? Jo Koh anser att USA skall följa internationell och då kanske speciellt europeisk lagstiftning och juridkiska konventioner!

Det här något som USA aldrig har gjort och säkert heller aldrig kommer att göra oberoende vem som är president.

När Anthony Kennedy i USA:s Högsta Domstol år 2005 motiverade förbudet mot att utmäta dödsstraff not barn i USA med att det strider mot internationell lag så höll högerdomaren Antonin Scalia på att få slaganfall.

 

www.whitehouse.gov[tags] President Obama, Barack Obama, Vita Huset, Breaking News, Political News, White House, Joe Biden, Rahm Emanuel, Timothy Geithner, Obamas Budget, Obama Budge, Harold Kohn, Harold Hongju Koh [/tags]

0 thoughts on “Bör USA respektera internationella lagar? Hela havet stormar kring Harold Hongju Koh i USA

  1. Nils Dacke

    Visst är det så och värja land har sin etnocentricitet. I själva verket är det ju så att politikerna hela tiden underblåser den i sin förhoppning att bli valda och omvalda till olika poster och då är det alltid bättre att se sig själv som förmer än andra. Detta ligger så att säga i affärsmodellen.

    I Sverige har (S) tutat i allmogen att vi bor i den bästa av världar med Världens bästa sociala omsorg när verkligheten är mycket långt därifrån. Detta har ju fått till följd nu att våra s.k. folkvalda missionerar om Sveriges sexköpslag och trafficing precis som om vi sitter på sanningen.

    USA som stormakt är förstås ännu värre och Bush som person bara hemsk, festprisse med outvecklade synapser och ett rövarband till kompisar. Obama med sin internationella bakgrund är ju flera resor bättre men även han är ju tvungen att verka i samma miljö.