Politik

Inte längre Nor Cal mot So Cal, Kalifornien förändras

Kalifornien, framtidslandet, solskensstaten är geografiskt sätt lika stort som hela Sverige med en befolkning på omkring 37 miljoner, säkert 40 miljoner om man räknar in de papperslösa.

Kalifornien has traditionellt varit delat mellan nord och syd, Nor Cal mot So Cal. Nor Cal kring San Francisco och upp till gränsen till Oregon har varit progressivt, innovativt, demokratiskt medan So Cal nere kring Los Angeles och San Diego har varit konservativt och republikanskt.

Men nu håller den traditionella gränsen mellan höger-vänster om man så vill på att ändras. De konservativa kring den stora flottbasen i San Diego och mediaindustrins Los Angeles håller på att bli mindre konservativa. Precis varför är inte känt. San Francisco-området däremot förblir lika progressivt som alltid.

 

[tags] Kalifornien, San Francisco, Turist i Kaliforninen, Stilla Havet, Hollywood. Silicon Valley, San Juaquin Valley, Nor Cal, So Cal [/tags]