Politik

The Infinity. SOMA, San Franciscos Söder förnyas och moderniserasThe Infinity med sina lyxvåningar Klicka på bilden.

S outh of Market Street eller SOMA som det heter i folkmun är området söder om San Franciscos centralstråk Market Street.

Yerba Buena Lofts i det gentrifierade SOMA i San Francisco

I SOMA-kvarteren finns en varierande bebyggelse av lagerlokaler, bilverkstäder, nattklubbar, billiga hotell, artistlokaler, loft-lägenheter, möbellokaler, ägarbostäder och teknikföretag, bl.a. Wired, CNET Twitter och BitTorrent.

De senaste åren har SOMA moderniserats, gentrifierats och förvandlats till en alltmer intressant stadsdel tack vare ett antal nya byggnader som alla är uppförda de senaste åren, som t.ex. San Francisco Federal Building och lyxvåningarna i The Infinity-tornen .

John King skriver i San Francisco Chronicle om SOMA SoMa no longer the other side of the tracks

 

[tags] Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco, The Infinity. Yerba Buena Lofts [/tags]