Politik

Måste ha SLR-kamera med superb videofunktionalitet: Panasonic Lumix GH1

[print_link]

Få saker har förändrat samhället så mycket som de idag allestädes närvarande digitalkamerorna. Knappast något kan inträffa någonstans utan att någon med en digitalkamera eller mobiltelefon med inbyggd digitalkamera befinner sig närheten.

Samtidigt förbättras kamerateknologin oupphörligt, som nu senast med den superba Panasonic Lumix GH1 som inte bara tar stillbilder utan också obegränsad video.

Panasonic Lumix GH1 är av typ Four Thirds, enligt Wikipedian: en standard för digitalkameror av spegelreflextyp. Standarden innefattar en överenskommen storlek på bildsensorn och objektivfattningen och gör det möjligt att byta delar mellan de olika tillverkarna.

 

[tags]Panasonic Lumix GH1,Panasonic, Lumix GH1, Digitalkameror, Digital Cameras, SLR kameror, SLR Cameras[/tags]

2 thoughts on “Måste ha SLR-kamera med superb videofunktionalitet: Panasonic Lumix GH1

  1. Lennart

    Niklas: Tack för rättelsen, roligt att se att det finns svenska uttryck som inte bara är kopior av amerikanska termer.

  2. Niklas Lindgren

    “SLR-kamera” är dålig svenska och oegentligt här. På svenska har vi redan det etablerade uttrycket systemkamera som passar både på GH1 och spegelreflexkameror (så kallade ESR, enögd spegelreflex, om man gillar förkortningar på tre bokstäver) så varför inte hålla fast vid det?

Comments are closed.