Politik

Savanterna intar bloggosfären – och hotar samhällsordningen

[print_link]

När jag var 15 år blev jag plötsligt intresserad av krigshistoria. Inte bara litet grann, det blev en allt överskuggande passion som ledde mig till det amerikanska inbördeskriget och därifrån så småningom hit till Silicon Valley.

Sydstatsgeneralen Robert E Lee

Jag var mycket ung, jag hade ett minne som inte var av denna världen och som många andra i den åldern var jag snart en auktoritet på mitt ämne.

 

[tags]Savantsyndromen, Wikipedian, Bloggar, Savanter, Rainmain, Fildelning[/tags]

3 thoughts on “Savanterna intar bloggosfären – och hotar samhällsordningen

  1. A

    Tror det fanns plats för dem med, i skolor och liknande. Krigshistoria har alltid ansetts som ett “stort” och “viktigt” ämne, och inte direkt något begränsat område. Men självklart har det blivit enklare med framväxten av Internet, bloggar och Wikipedia.

  2. gefhjon

    En annan grej. Jag följde bloggen RedstateUpdate.com under USA valet. Det verkar vara två liberala komiker som driver med de konservativa i USA. Nu bor jag ej i USA så jag kan ha svårt att se de sublima skillnaderna med ironi och allvar, speciellt bland deras fans. Har du någon mer kunskap om dessa komiker ?

Comments are closed.