Politik

Sausalito, sagostaden under vattnet strax norr om San Francisco

Morgon på San Franciscobukten från Sausalito.

[print_link]

Sausalito med San Francisco i bakgrunden.

Den lilla staden Sausalito på andra sidan sundet från San Francisco borde inte ligga där den ligger utan i Italien. Kanske nära Rapallo, Portobello eller San Remo men i alla fall inte strax norr om San Francisco.

Sausalito med San Francisco i bakgrunden.
Man kan tänka sig en naken och lätt berusad Evert Taube klättra uppför bergen med mandolinen i jakt på Carmencita.

Han skulle antagligen inte ens riskera arrest för Sausality är en mycket progressiv och samtidigt mycket förmögen stad. Med litet över 7000 innevånare i villor som klättrar uppför sluttningarna är stan den perfekta platsen för förmögna riskkapitalister, fondmäklare och IT-chefer.

De som inte är fullt så förmögna bor i husbåtar.

Under Alkoholförbudet i USA mellan 1920-1933 så sysslade man med lönnbränning här i Sausalito.
Det är en helt annan takt här i stan, lugnare, mer sydlänsk på något sätt. Och framför allt förmögen.

 

[tags]Kalifornien, San Francisco, Turist i Kaliforninen, Stilla Havet, Hollywood. Silicon Valley, Sausalito, Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco[/tags]

One thought on “Sausalito, sagostaden under vattnet strax norr om San Francisco

Comments are closed.