Politik

Hemkontor och Blackberry-morsor: Dalton Conleys Elsewhere USA om det nya USAKlicka på boken

Ett helt nytt samhälle håller på att växa fram här i USA liksom i Sverige.

Dalton Conley är sociolog vid New York University som har märkt att när han undervisar så sitter hans elever inte längre rappt och lyssnar. De Twittrar, skriver på Facebook och jämför vad han säger med vad som står på Wikipedian.

Det gamla amerikanska välfärdssamhället som kopierades av socialdemokraterna i Sverige ligger idag i spillror. Nu kommer den nya IT-teknologin och lägger grundvalarna till ett helt nytt mobilt samhälle. Ett samhälle som verkar göra oss ännu mer alienerade och isolerade trots all ny kommunikationsteknologi.

Här i Silicon Valley har alla plötsligt börjat prata om sina “hemkontor” och så gott som alla har iPhones, Blackberrys och de senaste netbooksdatorerna. Men trots eller kanske tack vare iPhonenen och Blackberryn så har amerikanerna blivit allt mer isolerade från sin omgivning.

Conleys försök att reda upp vad allt det nya betyder a la Malcolm Gladwell är kanske inte sådär speciellt framgångsrik, men hans bok är ändå värd en snabbtitt.

 

[tags] Böcker i USA, Bokläsning i USA, Books in the United States, US books, USA Books, Bokhandlar i USA, eböcker i USA, , Amazan, Eböcker i USA, Kindle, Eböcker, Böcker, Bokläsning i USA, Dalton Conley, Elsewhere USA [/tags]