Politik

San Franciscos Bay to Breakers 12K. Världens mesta stadsmara på årets hetaste dag.

[print_link]Klicka på bilden.

Årets Bay to Breakers maraton i San Francisco har långa anor. Det första loppet sprangs redan 1912 (!) och allteftersom har loppet förvandlats till ett evenemang som knappast skulle kunna äga rum någon annan stans än just i San Francisco.

Lopper körs från San Franciscobukten rakt igenom stan bl.a. genom den vackra Golden Gate park ut till Stilla Havskusten.

Det finns de som löper i grupp, de som löper nakna, utklädda till superman osv och givetvis de s.k. laxlöparna som börjar på mållinjen och löper till startlinjen, alkoholen flödar och det är en folkfest utan like.

 

[tags]Alcatraz, Castro, Dataföretag i San Francisco, Gavin Newsom, Golden Gate, Market Street, Pier 39, San Francisco, San Francisco Bay, SOMA, Turist i San Francisco, Bay to Breakers[/tags]