Politik

Mer bling-bling med supertunna, superlätta och allt billigare bärbara datorer

Datorer som livstilsprylar och accessoarer, ja varför inte?

If you have them, flaunt them som man säger och de nya supertunna, superlätta och allt billigare bärbara datorerna är definitivt något som varje bling-bling-älskare måste ha.

Ju tunnare ju mer bling-bling, men även om de nya tunna billiga bärbara datorerna inte är riktigt lika tunna som Apples allmänt beundrade MacBook Air, så är de tunna nog i jämförelse med det traditionella bärbara datorerna, och dessutom allt billigare.

Ashlee Vance skriver i New York Times om Pretty Thin, Pretty Light Laptops Turn Pretty Cheap – Bits Blog – NYTimes.com

 

[tags] Asus EEE, Nätböcker, Netbooks, bärbara datorer,Asus Bärbara datorer,Laptops, smådatorer, mikrodatorer, Bling-bling [/tags]

2 thoughts on “Mer bling-bling med supertunna, superlätta och allt billigare bärbara datorer

 1. Bosse

  Flåt, det blev lite fel ang. flashminnet 16 Gigabyte ska det självklar vara och inget annat. 16 Megabyte vore nog lite väl spartanskt 😉

 2. Bosse

  OK kan passa att ge en testrapport för den lilla “Asus Eee 901”-datorn jag skaffade för en tid sedan. Rent prestandamässigt kan den nästan mäta sig med min 2,5 år gamla stationära dator (men bara nästan ;).

  Dock finns det en sak som skiljer och som ger både fördelar och nackdelar, den saknar riktig hårddisk och är istället försedd med ett flashminne på 16 MB. Det här gör självklart att man inte kan spara så mycket i själva datorn. Flashminnet får mer eller mindre bli reserverat för operativssystem och de program man behöver ha installerade.

  Men å andra sidan finns det numera nästan hur många möjligheter som helst att spara filer av olika slag på externa hårdiskar, USB-minnen, i olika “molntjänster” (isch jag gillar inte det ordet egentligen, känns lite som ett “buzzword”, men i alla fall) m.m.

  Andra nackdelar med Flashminnet? Tja det verkar som att det i vissa situationer inte är fullt lika snabbt som en vanlig hårddisk, ibland blir det lite stiltje några sekunder när datorn “tänker”. Men Windows (XP) laddas in mycket snabbt vid uppstarten så där är det inga problem.

  Fördelar med flashminnet? Ja datorn blir på något vis mycket oömmare och vill man av någon anledning ha den upp och ner (eller i någon annan annorlunda vinkel) och arbeta med den så löper det inga hinder, det skulle inte funka med en vanlig hårddisk.

  Så som en enkel fältdator att bara slänga ner i kappsäcken och använda var- och hursomhelst funkar den utmärkt. Använder den även hemma ibland, och då jag kopplar in en större skärm och ett fullstort tangentbord tänker jag nästan inte på att jag arbetar med den lilla “pysslingen” och inte med den stora stationära.

Comments are closed.