Politik

Visum till USA: starta eget i USA med ett E1-visum

De flesta svenskar som vill flytta hit till USA på en längre tid har ett begränsat antal möjligheter.

Akademiker kan komma hit på fem år och läkare på sju på ett s.k. J1-visum,.

It-ingenjörer och andra professionella kan komma hit på sex år på ett s.k. H1B-visum, men OBS, endast om ett amerikanska företag först ansöker åt dig.

Det finns många andra variationer på J1-visat men de är alla tidsbegränsade även om många svenskar försöker hitta fast jobb här i landet när de än gång är här.

Men vem som helst kan faktiskt ansöka om arbetsvisum till USA och stanna livet ut, OM, man har omkring tre miljoner svenska kronor och är redo att starta eget genom att investera pengarna det i säg ett bageri i USA.

Vilket är vad Verlaine Daeron och hennes partner Marc Oulic gjorde i en liten stad i Colebrook i New Hampshite

Economist skriver om det franska paret och deras bageri: Gourmandise in New England: The baguettes can stay | The Economist

 

[tags]USA-visum, E2 Visa, USA Visa, Visum till USA, Jobba i USA, Arbeta i USA,Investera i USA, Flytta till USA [/tags]

16 thoughts on “Visum till USA: starta eget i USA med ett E1-visum

 1. Mimmi

  Hej!

  Är denna tråd fortfarande aktuell?:)
  Läser så många bra inlägg och skulle vilja komma i kontakt med någon kunnig av er som vill hjälpa mig och min familj att starta företag. Kalifornien är vår destination..

  Min email är bergenstam@live.se hade blivit skäms glad om ngn vill hjälpa oss med tips och råd!

  Hör gärna av er!
  Med vänlig hälsning,
  Mimmi i Skåne:)

 2. Peder

  Hej alla som har skrivit en massa nyttigt ang visum och speciellt E1 / E2 visum.
  Jag skulle vilja komma i kontakt med EDVARD I ORLANDO.
  Snälla om du läser detta eller om någon annan känner till hur jag kan kontakta Edvard, skriv en rad till mig

 3. Eric

  Hej,
  Hålet på att starta upp ett LLC i USA Oklahoma, där jag har investerat pengar inom bygg,
  har en bra advokat, som hjälper mig, men jag undrar lite om intervjun på ambassaden för E2?
  Har någon gott igenom denna?
  Tack på förhand Eric

  1. Lennart

   Eric, kul, jag vet inte själv men kanske någon som läser bloggen har erfarenheter. Vad jag förstår så måste man sen också förnya tillståndet med jämna mellanrum.

 4. Johnny

  Lennart, det har du rätt i, 🙂 Det bara snurrade på från Flamenco dans, underbar musik och vackra kvinnor och sedan var man förälskad i livet och allt blev ett härligt surf äventyr.

  Tycker det är en suverän konstform att visa vackra kvinnobilder till underbar musik, oftast är det blommor, solnedgångar eller annan natur till musiken, men jag tycker ändå att kvinnan är naturens vackraste kreation, kan inte komma på något som jag tycker är vackrare. Bra naturlig meditation för män, sinnet tystnar snabbt och glömmer älta sina problem, fullt fokus uppstår. Riktigt bra.

 5. Johnny

  Eftersom det är så mycket glädje i denna tråd så publicerar jag
  ett av mina favorit citat här:

  “All behavior, every act of this world, is based on the desire for love. This desire causes us to seek for approval, acceptance, attention, power, fame, and fortune. Unfortunately, however, love cannot be gotten this way, and we become frustrated and unhappy. Only by loving can we find love and be happy.”

  1. Lennart

   Johnny: Flamenco, USA-visum och advokater i Florida, säg inte att det inte är kul att blogga.

 6. Cecilia

  Vilka underbara människor det finns!!!
  Edward du dyker upp i rättan tid tror jag.Skulle gärna komma i kontakt med dig för du är bra nära oss också.Vi bor i Merritt Island så det är ju inte mer än 45 min in till Orlando.
  Känner du möjligtvis till en bra advokat?
  Vi har haft/har en i Miami men ja det finns inga ord för hur han har skött det här.

 7. Edward i Orlando

  Hej Cecilia:
  Ni hade verkligen otur med tajmingen – i mitten av 2008 förstod man att något
  var fel, men inte trodde vi att det skulle gå så galet.
  Jag har sen många år arbetat som affärsmäklare här i Orlando och jobbat mycket med britter som köpt mindre företag som gett dem E2 visum.
  Och som du säger, man behöver ingen förmögenhet för detta. Jag har varit med om att företag för så lite som 35,000, med korrekt sammanställd affärsplan, gett ett två-årigt E2 visum. Visst, när det sen skall förnyas gäller det att visa att man expanderat. Så det fodras mycket hårt arbete under de första åren.
  Tyvärr misslyckas mer än 50% av de som flyttar hit – de har helt enkelt ingen aning om hur hur tufft det är: hur mycker arbete som krävs, hur trög och konstlad byråkratin ofta är här och hur viktigt det är att känna rätt personer.
  Lycka till och om du har något du vill fråga om och det finns en chans att jag kan hjälpa, får du gärna kontakta mig: jag är säker på att Lennart kan skicka dig min e-mail adress.

 8. Cecilia

  Ja du det var en bra fråga :-).Vi/jag köpte en Builders Exchange här i Florida och det var en helt ny grej för oss.Det är inte många som vet vad en builders exchange är för något trots att det inte är ovanligt här i landet.
  Tyvärr så skedde ju det här mitt i det ekonomiska eländet som blivit och därför har det varit oerhört tufft.Vi har blivit av med många medlemmar som har gått i konkurs (contractors,rörmokare osv osv) och ibland undrar vi om det hade varit bättre att köpa något annat företag.
  Tyvärr var väl det här det enda sättet för mig och barnen att få ett visum på (för att stanna längre än 6 månader).Min man har Green card som han vann i lotteriet -99 och då vi inte var gifta då så kan varken jag eller barnen få det automatiskt.Det fanns ett visum för sådana dom mig men det tog Bush bort när han satt vid makten TYVÄRR.Men vi har inte gett upp,tvärtom,utan vi skall klara av det här 🙂

 9. Cecilia

  Hamnade hos dig när jag läste artikeln om artikeln om Sockerbiten.
  Jag är här på E visum.Köpte ett företag sommaren -08.Ett krav var b la att pengarna som skulle investeras var minst $80,000.00.Det är synd att inte fler folk vet om att det går att göra så här utan att ha massa miljoner.

 10. Josef

  En bekants släkting har faktiskt flyttat till USA just på den här sortens visum. Han köpte tydligen in sig som delägare i ett nyetablerat hotell i Florida och fick genom denna investering ett visum. Finns många annonser över hela internet om att “köpa” sig en väg in i USA, bland annat genom att man erbjuds köpa in sig i företag tillsammans med amerikaner som delägare. Finns till exempel på Ebay.

Comments are closed.