Politik

Björn Ulvaeus tappar greppet. Hans Bergström och Den Kristna Högern mot svenska muslimer

Moskén i Uppsala,

Jag vet att det är midsommar och sommarstiltje men det här är rent vansinnigt: Tolv kända intellektuella i ett gemensamt manifest: Också i Sverige kränks mänskliga rättigheter med hänvisning till religion.

Tolv kända intellektuella? Björn Ulvaeus må vara hänt men jag trodde att Christer Fuglesang var kändisaustronaut, Stellan Skarsgård skådis och Morgan Johansson riksdagsledamot. Kända intellektuella, verkligen?

Men Judas i gruppen är “Hans Bergström f d chefredaktör DN”. Hans Bergström, det är mannen som flyttade till ÚSA och skrev en lyrisk beskrivning av hur han tog ut amerikanskt medborgarskap i George Bushs tokkristna USA.

Hans Begrström som röstade på Sarah Palin och John McCain och den Kristna Högern och emot Barack Obama och som har stött George Bush och kristnandet av USA utan det minsta pip, han är lika mycket humanist som jag är Pingstvän.

Hans Bergström säger sig plötsligt vara emot religiösa friskolor: I Sverige finns omkring 70 skattefinansierade religiösa friskolor. Alla barn borde ha rätt till en undervisning utan religiös indoktrinering,.

Fan i helvete, det finns tiotusentals kristna skolor här i USA och Hans Bergström har försvarat George Bush och det kristna amerikanska samhället mot alla kritiker.

Vad Bergström beträffar så är det lätt att se att vad det här handlar om inte är en plötsligt omvändelse till “humanismen” vad det nu betyder, utan ett kristet angrepp mot Islam i Sverige.

Det har alltid varit Bergströms modus operandi, att klä upp sina radikala åsikter i svensk folkdräkt. Han röstade t.ex. emot Obama och för Sarah Palin, John McCain och den Kristna Högern för att Obama skulle ha varit emot frihandel, en ren och skär lögn.

Han försvarade George Bushs kriminella politik på precis samma sätt.

 

[tags]Hans Bergström, Kristna Skolor i USA, Islam i Sverige, Muslimer i Sverige, Moskén i Uppsala , Roland Poirier Martinsson [/tags]

3 thoughts on “Björn Ulvaeus tappar greppet. Hans Bergström och Den Kristna Högern mot svenska muslimer

 1. Ulf Sundell

  Bergström är en tok, det är helt klart! Men han fick mig att sluta läsa DN, och det är jag honom evigt tacksam för.
  Naturligtvis ska vi inte ha några friskolor. Jag har en Livets-ord anknuten skola här bredvid. Och talar men med dom små så märker man direkt att dom är på efterkälken.

 2. Andre

  Intressant. Jag kan seriöst inte avgöra vem Bergström egentligen är, men jag uppskattar din text och hoppas någonstans att det inte är fullt så illa.

  Däremot känner mår jag mycket illa av debattartikeln i DN. Jag tycker mig se fundamentalistiska drag och inte alls den öppenhet och respekt för olika religiösa ståndpunkter som man säger sig förespråka.

  Känslan jag får är att deras syn är på något sätt bättre än andras och att deras syn skall råda och styra andra. Är det därför man vill få statsmakten att stänga de 70 av 1500 skolor i Sverige som har tro som sin grundsyn medan 1430 har en sekulär syn? Eller är det islam man vill komma åt? Är det därför man vill förbjuda biblar i hotellrummen? Var finns perspektivet och respekten för andras synsätt? Är det inte det som menas med humanism egentligen?

Comments are closed.