Politik

Mark Sanford, den republikanske guvernören som längtade efter kärleken

South Carolinas guvernör Mark Sanford var en av de mest intensivt kristna politikerna i hela USA. Med en from fru och fyra fromma pojkar var han den ende av USA:s alla guvernörer som principfast vägrade att ta emot pengar från Washington för att hjälpa de fattiga i det mycket fattiga South Carolina, och få fart på lokalekonomin. Citerade han något så var det bibeln, jämförde han sig med någon så var det med en präst.

En potentiell presidentkandidat, en framtidens man i detta högmoraliska land.

Alla kring honom fick sig en slev av hans fromhet, hans kyskhet och hans kristna tro. En tro som hade lett honom till att rösta för att avsätta president Clinton för dennes vänsterprassel med Monica Lewinsky.

När det visade sig att Mark Sanford hade en älskarinna i Argentina så utbrast hans fromma fru att hon inte trodde att “hede de i sig” och att när de hade träffades för första gången så blev det inte kärlek vid första ögonkastet utan snarare kamratskap vid första ögonkastet. Den enda kärlek som någon av dom hade var deras kärlek till Jesus. Och i Mark Sanfords fall, även till en hel rad kvinnor.

Efter ett bisarrt framträdande framför TV-kamerorna för några dar sen verkade det som om Sanford trots allt skulle kunna sitta kvar som guvernör. Men när karln väl hade börjat sin syndabekännelse så kunde ingenting längre stoppa honom. Alla fördämningar hade brustit.

Han har fortsatt att bekänna ständigt fler synder tills det nu verkar som om han har tillbringat den största delen av sin tid som guvernör med ingen vet hur många kvinnor andra än sin fromma fru. Får man tro guvernören så har han gått omkring och tänkt okyska tankar om de flesta kvinnorna i hela South Carolina.

 

[tags] George Bush, Gov Sanford, Governor Sanford, Jenny Sanford, Maria Belem Shapur, Mark Sanford, Mark Sanford Affair, Mark Sanford Press Conference, Michael Steele, Politics News, Politiska nyheter, Republican Party, Republikanerna, S.c. Gov. Mark Sanford, Sanford, Sanford Affair, Sanford Airport, Sanford Argentina, Sanford Atlanta Airport, Sanford Missing, Sanford Story, Sanford Story Questioned, Sc Governor, Maria Belen Shapur [/tags]