Politik

President Obama på fallrepet, problemen hopar sig, kalla vindar i Vita Huset

President Obamas popularitet dalar och problemen hopar sig.

Mycket av det här beror givetvis på de oerhört djupa strukturella problem som USA nu brottas med.
Ekonomin, vård,skola,omsorg är i alla rännstenen, infrastrukturen rostar sönder efter decennier av sänkta skatter och regelrätt plundring och miljoner amerikaner står utan jobb och utan socialt skyddsnät.

Men Obama bär också en stor del av skulden. Det var helt och totalt oansvarigt att eskalera George Bushs Krig mot Terrorismen i Afghanistan. Hans Lincoln-komplex har fått honom att ständigt försöka överbrygga de djupa motsättningar som existerar mellan demokrater och republikaner, utan att för den skull vinna över några republikaner.

Obamas kovändning i Mellanöstern där han först sade sig vilja stoppa fortsatta israeliska bosättningar på Västbanken för att sedan ställa sig bakom dom, hans tondöva agerande i krisen i Iran osv har lett till att knappast någon intressegrupp längre känner att Obama stöder dom.

 

Länkar:www.whitehouse.gov

[tags] President Obama, Barack Obama, Vita Huset, Breaking News, Political News, White House, Joe Biden, Rahm Emanuel, Timothy Geithner, Obamas Budget, Obama Budget [/tags]

6 thoughts on “President Obama på fallrepet, problemen hopar sig, kalla vindar i Vita Huset

 1. A-K Roth

  Absolut, Christer. Jag tänkte också på det. Men Kerstins vinkling var lite annorlunda. 🙂

 2. H2

  Nu gör ju Obama ganska precis vad han lovade i valrörelsen. Dra sig ur Irak och förstärka i Afghanistan.

  Ingen överraskning direkt.

  Självklart får han hjälp av den höga arbetslösheten att få frivilliga att åka dit. Vad gör man inte för att försörja sig själv och sin familj?

 3. Christer W

  Dock finns det en poäng i det Kerstin skriver. Med fler arbetslösa så finns det fler som av försörjningsskäl kan tänka sig att värva sig.

 4. A-K Roth

  # 2, de arbetslösa amerikanerna kan Obama inte tvångsrekrytera och det finns ingen ‘draft’. Han och de andra i regeringen får nog lösa arbetslösheten på annat sätt. Att anta att Obama skulle trappa upp “USA’s krig” av denna anledning låter fördomsfullt, samma gamla…

 5. Kerstin

  Förresten, det är väl klart att han måste trappa upp USA:s krig någonstans. Var 17 ska han annars göra av alla arbetslösa amerikaner?

 6. Kerstin

  Jo risken, när man försöker vara vän med alla, är att man slutar som allas ovän, och somligt tyder på att Obama spatserar fram på just den vägen.

Comments are closed.