Politik

iPhone, Blackberry, Palm pre, moment 22 för smartphones i USA

För sådär två månader sedan bestämde jag mig för att köpa en smartphone här i USA. Inte så att jag nödvändigtvis behöver en och de är dessutom i dyraste laget. Men jag känner att jag behöver en eftersom jag ju faktiskt jobbar med IT och det mobila Internet representerar framtiden.

Jag träffar en massa folk med smartphones, bl.s. en kille som sysslar med marknadsföring här i Silicon Valley. Han har två smartphones, en Blackberry och en iPhone. Varför då frågar jag och svaret är att iPhone är den absolut bästa mojängen man kan ha men man ju inte kan använda den som telefon!!!!

Apple har ett exklusivt kontrakt med ATT och ATTs telefonservice är rent undermålig. Så skall jag verkligen köpa en iPhone om jag ändå inte kan vara säker på att kunna använda den som telefon? Knappast. OK, en Palm Pre då? Men Palm har ett exklusivt kontrakt med Sprint, även det ett opålitligt telefonnät.

M.G. Siegler skriver i om AT&T Is A Big, Steaming Heap Of Failure

 

Länkar:

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit [/tags]