Politik

Kan Federal Communications Commission öppna det mobila Internet i USA?

Det finns två Internet. Ett är det öppna som skapades av Pentagons Defense Advanced Research Projects Agency med skappemedel och som därför, mot privatföretagens motstånd, kunde bli helt öppet för alla.

Det andra, slutna privatkontrollerade Internet, skapades sedan Pentagons kontroll över Internet hade avvecklats och resultatet är det mobila Internet.

Som programmerare får jag skriva och ladda upp vilka applikationer jag vill på min dator på det fasta Internet. Men på det slutna mobila Internet är det mobilföretag som Apple och telekomföretag som ATT som bestämmer vilka applikationer jag får skriva, ladda upp köra.

När Apple nu senast vägrade att släppa in en Google-applikation, Google Talk, på iPhone fick den federala Federal Communications Commission, FCC, nog och har nu öppnat en undersökning om hur mobilföretagen förhindrar fri konkurrens på det mobila Internet.

 

Länkar:

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit [/tags]

0 thoughts on “Kan Federal Communications Commission öppna det mobila Internet i USA?