Politik

T-Mobile myTouch 3G, smartphonen för dig?

De senaste månaderna har jag varit på jakt efter en s.k. smartphone. Först tänkte jag köpa en iPhone men eftersom jag vill skriva mina egna applikationer så skulle det betyda att jag också måste köpa en Apple – iMac, och det blir litet för dyrt.

Palm Pre blev nästa alternativ men trots att jag redan har skrivit ett par Heja Världen-applikationer på en Palm Pre-simulator och gillar deras operativsystem så har jag ändå inte riktigt fått inte den där whao-känslan som jag hade hoppats på. Palm Pre har också haft en del kvalitetsproblem och man har dessutom en mycket liten s.k. app store.

Nu kommer T-Mobile myTouch 3G, en smartphone baserad på Googles operativsystem Android, och den verkar utomordentligt intressant: The T-Mobile myTouch 3Gâ„¢ “ 100% You | Official Site

 

Länkar:

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G [/tags]

0 thoughts on “T-Mobile myTouch 3G, smartphonen för dig?

 1. Leiph

  1) Det är nog egentligen en recension av affärsmobiler jag frågar efter, inte bara smartphones.

  2) Det här med applikationer – vad är det för applikationer ni skriver? Integrering mot Thunderbird/Lightning?

  Själv är jag ‘bara’ användare till en HTC från 2003 med WM2003 (låter väl som stenålder för Android-fans). De applikationer som jag har/efterfrågar handlar mest om integrering mot Outlook (SMS, telelogg, multipla adressböcker etc.) Och eftersom Outlook än så länge är utan konkurrens som PIM, så faller inkompatibla OS bort.

 2. Bosse

  Lennart: Ja där ser man allt är möjligt. Som påpekas i artikeln så ligger det förmodligen på experimentstadiet ännu. Kanske värt att vänta några år och slå till när smartphonernas kapacitet ökat och priserna sjunkit.

 3. Lennart

  Kristoffer: Jättefint, tak för kommentaren! Vad använder du den till? Du säger att du är nöjd med operativsystemet, betyder det att du skriver applikationer för Android?

 4. Kristoffer

  Här i det gamla landet går telefonen under namnet HTC Magic och jag har själv haft en i ungefär en månad nu. Än så länge är jag väldigt nöjd, framför allt med operativsystemet. Svenskt tangentbord och ordlista finns att tillgå på Android Market, motsvarigheten till Apples Appstore.

  Finns för övrigt ett bra svenskt forum gällande Android på http://www.swedroid.se

 5. Lennart

  Bosse, det kan du tydligen:

  PAMP stands for Personal Apache, MySQL, PHP, so yes, the full LAMP stack will be made available for S60 smartphones. In addition, there will be PHP extension modules that provide access to the core functionality of the phone. And on top of PAMP you can basically install any LAMP based content management system. For instance, Drupal can be installed off the shelf.

  Yes, a fair amount of memory is needed and it’s still pretty experimental stuff, but it runs quite nicely on E90.

 6. Lennart

  Leiph: Mycket bra frågor. Här i USA är smartphonerna för det mesta, t.ex. iPhone,låsta till en operatör. Men det kommer att ändras när deras exklusiva kontrakt löper ut.

  Om ditt OpenOffice-dokument kan redigeras, inte än, men det är tydligen på gång, liksom för MS Office..

  Mitt intryck är att Smartphonerna fortfarande befinner sig på alpha-stadiet och ännu har tre-fyra år kvar till de blir riktigt användbara för att inte tala om mer övekomliga rent prismässigt.

 7. Bosse

  Jag letar efter en smartphone som funkar att köra lite enklare programmeríng (scriptspråk typ PHP) med. Har ännu inte funnit någon kan jag säga.

  Vad behövs? Tja till att börja med ett tangentbord med alla nödvändiga specialtecken (jag är med i “semikolons vänner” 😉 ). En bra textredigerare att skriva koden i. Möjlighet att köra LAMP lokalt, nej jag skojar det är nog att begära för mycket. Men ett bra ftp-program för filöverföringarna är en nödvändighet. En bra webbläsare som följer webbläsarstandards. Jag har nog en del andra önskemål på min kravspec också men kommer inte på dem just nu.

  Som sagt den här smartphonepärlan har jag inte funnit någonstans (de flesta spricker redan vad gäller tangentbordet) så jag kör vidare med min lilla Asusdator istället. Den är nästan lika liten och behändig som en smartphone men får inte riktigt plats i innerfickan 😉

 8. Leiph

  …men var hittar man en vettig genomgång av Smartphones, som inte bara vänder sig till barn? Jag vill veta hur många SIP-konton telefonen kan hantera, om teleloggen kan synkas med Outlook, om man kan ha olika operatörer för data respektive telesamtal, om OpenOffice-dokument kan redigeras… Men alla recensioner jag hittat talar bara om minneskortets storlek, och antalet färger på skalet. Bah, juniorer. Släpp HW och titta på funktionerna.

  Lennart, du kanske sitter mer i nyhetsflödet, så du kanske kan tipsa?