Politik

Granada, Palo Alto och det magnifika spanska Silicon Valley

Det spanska Palo Alto. Foto Det Progressiva USA. 9/8/2009.

[print_link]

När Silicon Valley byggdes upp så var det på ruinerna av det gamla spanska Kalifornien som i sin tur var byggt på ruinerna av Ohlone-indianernas Kalfornien.

De vita amerikanska invandrare som kom hit var helt inställda på att bygga en kopia av de grådaskiga städer som de var vana vid från Mellanvästern och östkusten.

Man började med att köra gigantiska bulldozers över de gamla fina fruktodlingarna och förvandla dom till enorma parkeringsplatser. Sedan smällde man upp köpcentrum, villaområden och givetvis motorvägar.

Med tanke på att Silicon Valley är en smal dal med mycket små ytor var det här så nära miljöbrott man överhuvudtaget kan komma.

Men lyckligtvis så finns det ett spanskt Silicon Valley om man bara letar.

Och man har för sjutton inte kommit till Kalifornien för att bo i en kopia av mellanvästern! Då hade man lika gärna ha kunnat stanna i det tråkiga Ohio eller i Indiana. Nån jäkla måtta får det i alla fall vara!

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino[/tags]

0 thoughts on “Granada, Palo Alto och det magnifika spanska Silicon Valley

 1. Johnny

  Stilla havskusten är mycket vacker och speciellt staden Vancouver i Canada med sina vackra bergstoppar alldeles vid havet som ger en fantastisk utsikt från båda hållen och ett svalt sommarklimat som passar oss vikingar väl.

  Väldigt pittoreskt spansk miljö du fångat på bild.

 2. Lennart

  Bosse: Portland är också mycket fin. Inte lika överdådigt magnifik som San Francisco och Seattle kanske, mest för att det inte ligger vid kusten, men trots det en mycket charmig och progressiv stad.

  Hela västkusten är fin, sedan kommer ingenting och ingenting och sedan kommer New York.

 3. Bosse

  Ett ställe i USA jag kan tänka mig att bo på är i staden Portland i Oregon. En fin stad som ligger efter den stora Columbia-floden och påminner en del om Seattle. Jag har släktingar och bekanta i Portland och tror jag skulle kunna finna mig tillrätta där.