Politik

Det mobila Internet, en ny generation programmerare växer fram

[print_link]

När jag började programmera i mitten på 1980-talet så var det på en Apple IIc och en PDP-11 minidator. Jag tillhör därmed den andra generationens programmerare som kom efter pionjärerna som började programmera på hålkort på stordatorer.

Sen kom alltså PC-generationen och sen strukturerad programmering, objektorienterad programmering och idag är vi sedan länge inne på Web 2.0-generationen som uteslutande programmerar i Öppen Kod.

Men nu håller en ny IT-generation på att växa fram, en generation som lovar att bli helt annorlunda tidigare generationer. Varje generationsväxling inom IT-världen har f.ö. varit en brytning med den tidigare generationen.

 

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G[/tags]

0 thoughts on “Det mobila Internet, en ny generation programmerare växer fram

  1. Skrubben

    Ha! Jag har fortfarande hålkortspackar kvar från mina första programmeringskurser. Minns att jag tyckte att det var jättejobbigt att ställa om sig till att skriva direkt i terminalen och köa jobbet med ett simpelt kommando i stället för att ta kortbunten och gå till jobbinlämningsdisken och skriva en körorder… Men man vänjer sig ju vid det mesta med tiden.