Politik

Solpaneler i Cupertino, Silicon Valley satsar på grön energi

Solpaneler på Homestead High School i Cupertino. Foto Det Progressiva USA. 15/8/2009.

[print_link]

Silicon Valley var progressivt redan på 1960-talet och man ser ännu gamla solpaneler som ligger och rostar på gamla villatak från den tiden.

Sen kom hunnerna med Ronald Reagan i spetsen och det är först på senare år som det soliga Kalifornien och återigen börjat satsa på solenergi.

Om 2/3 av väljarna röstar igenom en s.k. proposition, som Proposition B som betalar för de här solpanelerna, så blir den bindande och betalas med obligationslån som tas ut av myndigheterna, i det här faller skoldistriktet i Fremont i Silicon Valley.

 

[tags]Silicon Valley, Startupföretag, Riskkapital, Stanford University, Berkeley University, Palo Alto, IT, Google, Facebook, Twitter, Apple, Cupertino, Solpaneler, Sunnyvale, Kalifornien Solenergi, Solar energy California[/tags]