Politik

Amazon Virtual Private Cloud, Amazon EC2s spännande nya funktionalitet i datormolnen

[print_link]

Jag var på ett IT-möte här i Silicon Valley i förra veckan och om det var en sak som alla deltagarna var ense om så var det att Cloud Computing eller datormoln som det heter på svenska, är den absolut hetaste nya IT-teknologin som man kan tänka sig.

Och när man läser dagens stora utspel från Amazon så förstår man varför: Introducing Amazon Virtual Private Cloud (VPC). Amazons nya moln-funktionalitet gör det möjligt för etablerade webhotell och datacentra att lägga till flexibla virtuella serverar i Amazons datormoln via s.k. virtuella privata nätverk.

Så här förklarar Amazon den nya funktionaliteten på sin blog: Introducing Amazon Virtual Private Cloud (VPC) :

The Amazon EC2 instances are on your network. They can access or be accessed by other systems on the network as if they were local.

 

[tags]Cloud Computing, Datormoln, Amazon EC2, RightScale, Mosso, Amazon Cloud, Amazon EC2, Mosso, Rack Space Mosso, Bitnami, LongJump[/tags]