Politik

Fanatiker mitt ibland oss. Varning för kattälskare! P.G. Wodehouse: Goodbye to all Cats

[print_link]

Det finns galningar och dom finns mitt ibland oss. Hur mycket vi än försöker förneka det så är det tyvärr så, som den sista veckan med bl.a. Gunnar Hökmark och Cecilia Gyllenhammar har givit bevis på.

Men fanatiker hittar man inte bara inom politiken, dom finns överallt, Den Kristna Högern, fågelskådare, golfspelare och sist men inte minst, egentligen först: de helt livsfarliga kattälskarrna.

P.G. Wodehouse har redan varnat oss för just de fanatiska kattälskarna i sin bok “Goodbye to All Cats” som kom ut redan 1936.

För den som har glömt:

Freddie Widgeon besöker sin flickvän Dahlia Prenderby i hennes familjehem Matcham Scratchings i Oxfordshire. Väl uppkommen på sitt rum och i full färd med att byta om till middagen upptäcker Freddie att det ligger en katt på sängen i full färd med att klösa sönder hans skjorta.

Vad gör man, vad skulle du göra, givetvis lyfter han upp katten och kastar ut den genom fönstret…. rakt i nacken på Sir Mortimer, Dahlias pappa!

 

[tags]Freddie Widgeon, Dahlia Prenderby, Goodbye To All Cats, P.G. Wodehouse Goodbye To All Cats, Katter, Kattälskare,Matcham Scratchings[/tags]

0 thoughts on “Fanatiker mitt ibland oss. Varning för kattälskare! P.G. Wodehouse: Goodbye to all Cats

  1. A-K Roth

    Farliga människor är dem som aldrig kan erkänna ett fel, som ljuger när de ertappas med lögner och konspirationsteorier och som vill prata bort sitt felsteg. Helin har ju svalt Boströms utsago utan skrupler. Han citeras hos Johan Norberg:

    “Där fanns skribenten Donald Boströms egna bild på en efterlyst palestinsk 19-årig pojke [Bilal Ahmed Ghanem] som skjutits ihjäl av israelisk militär för 17 år sedan och återlämnats till familjen uppskuren och ihopsydd från hakan till midjan. Hans familj anklagar israelerna för att ha stulit organ ur pojkens kropp efter att de dödat honom.”

    Nu har alltså familjen kommit ut och bestridit att de skulle ha talat med Boström eller naghon om detta.