Politik

Kan Obama förbjuda Flash Trading och sanera Wall Street ?

Flash-handel är en kontroversiell praxis som har blivit allt populärare på Wall Street. Kunder beväpnade med supersnabba datorer kan utföra köp och sälj-order så snabbt som på 30 millisekunder. Med ett så litet försprång kan handlarna utföra statistisk analys av förändrade marknads-och handelsvillkor före den publika marknaden och tjäna miljardbelopp.

Kritiker av flashhandel hävdar att det här skapar en marknad där en viss klass av mycket välfinansierade aktörer gynnas över minde aktörer. Dvs de superrika blir rikare på småspararnas bekostnad.

Jenny Anderson skriver i New York Times om hur president Obamas S.E.C, alltså Securities and Exchange Commission, USA:s finansinspektion, nu försöker förbjuda Flashhandel. S.E.C. Seeks to Ban Computerized ˜Flash Trading’ – NYTimes.com

 

Länkar:New York Stock Exchange

[tags] Wall Street, high-frequency trading, ehandel, datorer på Wall Street, Economic Crisis, Economy, Goldman Sachs, Hedge Funds, High-Frequency Trading, Wall Street, Business News, USA-ekonomin, Aktiemarknaden, Värdepapper, USA-börsen [/tags]

12 thoughts on “Kan Obama förbjuda Flash Trading och sanera Wall Street ?

 1. Lennart

  Bosse: Vad menar du med förhandsvisningen?

  Det enda jag gjorde var att ta bort videoimbäddningarna för Demcracy Now. Som dock mystiskt nog fungerar utan fel på min testblogg som är identisk till den här.

 2. Bosse

  Lennart: Ja nu funkar det med IE, men har du tagit bort förhandsvisningen för den fungerar inte längre? Trodde tidigare att det berodde på att jag använde Firefox men nu funkar den inte med IE heller. Är den borttagen?

 3. Lennart

  Bosse, alla, nu fungerar det i alla fall för mig med Internet Explorer.

  Orsaken var imbäddningen av videon från Democracy Now som IE av någon anledning inte klarar.

  Får pyssla med det senare.

  Tack för att ni uppmärksammade det här och säg till om det av någon anledning ännu inte funkar med IE.

 4. Lennart

  Tom: Tack för kommentaren! Mycket mystiskt. Jag kollade just i IE och bloggen kommer upp men samtidigt hoppar en en popup upp med meddelandet: Internet Explorer cannot open the Internet site http://www.usablogg.og Operation aborted. Och sen kommer meddelandet “Internet Explorer cannot display the webpage”.

  OK, får se vad jag kan göra.

 5. Bosse

  Tom: Japp så är det, och visst funkar det att använda t.ex. Firefox men där funkar inte den praktiska förhandvisningen av hur det färdiga inlägget kommer att se ut. Om du läser det här Lennart så kan du väl kolla upp varför bloggen inte funkar med IE längre.

 6. Tom

  Man kan inte komma åt usablogg.org med Internet explorer längre. En ruta, en felsignal och orden “sidan kan inte öppnas” är det man stöter på om man försöker nå sidan med explorer. Och det är inte någon särskilt gammal version jag har. Nu använder jag mozilla men det känns som ett märkligt initiativ att begränsa den här hemsidan för majoriteten av svenska användare som ju faktiskt använder explorer.

Comments are closed.