Politik

Augemented reality, förstärkt verklighet nu verklighet med smartphones

[print_link]

Förstärkt eller förhöjd verklighet, augmented reality som det heter på engelska har länge varit ett långt avlägset mål för datavetenskapen.

Man står framför en byggnad och kan se vilka affärer eller företag som ligger i byggnaden, när den byggdes och av vem kanske. Man kan se vem som äger den och kanske också vilka som bor i den. Är man vegetarian kan man se hur nära det är till närmaste vegetarianska restaurang, allt hoppar upp på skärmen. Men på skärmen av vaddå? Ja hittills har man använt dyra specialkonstruerade skärmar men nu kommer smartphones med förstärkt realitet ångande.

 

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Augmented Reality, Förhöjd verklighet[/tags]