Politik

Piratkopiering av Eböcker leder till mer integritetskränkande lagar

Försäljningen av eböcker utgör inte ens 2% av den väldiga bokmarknaden. Men nya bokläsare är på gång och för den som minns hur snabbt mp3-formatet förändrade musikindustrin så är det bara en tidsfråga innan regeringen kommer med nya integritetskränkande lagar.

För det är så gott som lika lätt att göra en elektronisk kopia av en bok som att rippa ett musikstycke. Jag har själv testas med min farfars bok. En billig scanner och helt öppen OCR-mjukvara, det är allt som behövs.

Randall Stross skriver i New York Times om rädslan för kopierade eböckerDigital Domain – Will Piracy Become a Problem for E-Books? – NYTimes.com

 

[tags] Böcker i USA, Bokläsning i USA, Books in the United States, US books, USA Books, Bokhandlar i USA; eböcker i USA, , Amazan, Eböcker i USA, Kindle, Eböcker, Barnes and Noble, Böcker, Bokläsning i USA, Piratkopiering av böcker [/tags]