Politik

Google skakar om rejält på mobilmarknaden i USA

Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Google har för länge sen insett hur viktig mobilmarknaden är för det framtida Internet. Det är därför man har skapat operativsystemet Android och telefontjänsten Google Voice.

Google Voice is a service that gives you one number for all your phones, voicemail that is easy as email, and many enhanced calling features like call blocking and screening, voicemail transcripts, call conferencing, international calls, and more.

Nu, precis som Michael Arrington skrev för några månader sen, så kommer Google med vad som kan komma att bli dödsstöten för telekomföretag som ATT och den mycket lukrativa och restriktiva affärsmodellen som ligger bakom Apples iPhone.

Wall Street Journal skriver om Googles och Verizons utspel med Google Voice: Google and Verizon Say Two Android Phones, With Google Voice, To Come This Year – Digits – WSJ

 

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Google Voice Smartphones [/tags]