Politik

iPhone, Smartphones, Google Voice och framtidens mobiler

[print_link]

HTC Hero, har ingenting direkt med artikeln att göra.

I ena hörnet har vi de stora telekomföretagen med sina gigantiska telefonätverk som vi betalar per minut för att använda. Och om vi vill skicka SMS får vi skicka ett visst antal per månad.

I andra hörnet har vi Internet för vilket jag betalar litet över 100 SEK per månad och på vilket jag sedan kan göra precis vad jag vill. T.o.m. ringa 24×7 hela året med Skype vart som helst på jorden.

Så när Google nu börjar utveckla Android, ett operativsystem för mobiltelefoner, och Google Voice, en Internetbaserad telefoncentral så är de stora telekomföretagen inte precis glada.

Nu kommer kruxet och det tar ett tag innan man inser var det ligger. Telekomföretagen vill till varje pris, kosta vad det kosta vill, att göra det omöjligt för oss att använda Skype på Internet. Google Voice är ännu inte ett hot eftersom trots att Google Voice är baserad på Internet så går de samtal vi ringer med Google Voice över telekomföretagens telefonledningar.

 

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G[/tags]