Politik

Linux på prispallen på det mobila Internet. Ropen skalla Smartphones för alla!

De allt populärare Smartphonerna är dagens persondatorer. Vi kommer förr eller senare alla att ha en.

Nokias Linuxvariant Maemo

Men precis som persondatorerna så är Smartphonerna något helt nytt, inte minst på mjukvaru- och operativsystemområdet.

Tomas Augustsson har skrivit en mycket intressant och´initierad artikel på DN:s Näringsliv om hur Linux nu håller på att etablera en dominant position på mobilmarknaden: Linux tar över – Internet & teknik – E24.se

 

Länkar:

[tags] Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G [/tags]

3 thoughts on “Linux på prispallen på det mobila Internet. Ropen skalla Smartphones för alla!

  1. Kurt

    Jag vet inget om Nokias Maeomo, men min erfarenhet av andra företagsdrivna Linux-varianter är ju mycket dålig. Företagen vill ha kontroll över sin Linux-variant, och det medför att man som användare blir extremt låst, och får svårt att välja och installera program.

Comments are closed.