Politik

Svenskt Näringsliv och den amerikanska Kristna Högern

Roland Martinson

Leif G.W. Persson, en person jag respekterar, har skrivit så här om Thomas Bodsström:

Vi ska vara försiktiga med människor som han. Milt uttryckt är han inte direkt överbegåvad och var han inhämtat sina speciella juridiska kunskaper undandrar sig i vart fall min bedömning. Låt vara att han lyckligtvis är ensam om dem. Bäst är han som en så kallad kontraindikator. Om “Bodis tycker eller tror” någonting så är detta ett starkt skäl att “tycka eller tro tvärtom”.

Det är en perfekt beskrivning av den svensk-amerikanske publicisten Roland Martinson som efter ett antal år i USA nu har funnit en fristad på Timbro, finansierad av Svenskt Näringsliv.

Martinson är mest känd för sitt makalösa utfall mot svenska journalister i Expressen under Katrinaorkanen: Svenska journalister saknar yrkesheder

Efter katastrofen som drabbade Louisiana har svenska medier iscensatt en av de värsta propagandakampanjer som landet har skådat. Genom att noggrant sila uppgifter i amerikansk press har en osann bild av USA som ett klasssamhälle i kaos manats fram. Falska påståenden och hårdvinklingar har använts för politiska syften medan empatin med offren har lyst med sin frånvaro.
Det menar Roland Poirier Martinsson, författare och USA-kännare, som känner ett starkt obehag inför den svenska nyhetsrapporteringen från USA.

 

[tags] Svenskt Näringsliv, Sexualundervisningen i USA och Sverige, Sex in Sweden, Ronald Poirer Martinsson [/tags]

5 thoughts on “Svenskt Näringsliv och den amerikanska Kristna Högern

 1. rune karlsson

  Låt oss ge våra pengar till politikerna.De har så kloka ideer.Å dom ä så bra på att organisera.Å dom skor aldrig sig själva,särskilt inte sossialisterna.Om vi fick matkuponger,bränslekuponger,hyran fri och fri bostad,så kan ju politikerna styra va vi äter å kör bilen på så blir det perfeckt.det minskar ju köerna i sjukvården om dom äter oss bättre.Jag komer nog sluta supa med om ja inte får några pänga.Jag är en liten människa.en sossialisst!

 2. Magnus

  Päron-Rolle är en stolle, men han är för ingen del ointelligent. Han vet hur en lipsten ska dras, hur man man snackar sig runt svårigheter och motspänstiga fakta, särskilt i en tidningsspalt eller en blogg där man inte kommer att få mothugg på samma sida. Fast jag tror att han är mindre i takt med tiden än hans företrädare på Timbros toppstol Mauricio Rojas var.

 3. Daniel

  RPM är rätt och slätt en idiot som enda för udda figur i ett så sekulariserat samhälle som Sverige. Att tala om majoriteter bör han nog vara hemskt försiktig med utan god källkritik.

  Tröttsamt helt enkelt, det går mest ut på att förneka kvinnans egna sexuallitet. Att hon, i oavsett ålder, inte förstår den själv och inte bör förevisas om den heller.

 4. cmo

  OK, så eftersom Martinsson ev haft fel om Lousianas fattigdomsindex så har han även fel om sexualundervisning. Det slutliga beviset för att han har fel i den senare frågan är att även den kristna högern i USA (som ju per definition alltid har fel i allt de säger) har synpunkter på sexualundervisning i skolorna.

  Men om vi nu håller oss till vad RPM faktiskt säger i artikeln, är instruktion i analsex verkligen rätt nivå på sexualundervisning för 14-åringar?

 5. Bossebus

  Kollade upp den där Martinsson…en äkta mörkerman som jag ser det. Bra betalt på Timbro?

  Herr Bodström pratade jag några ord med i somras,visste inte han var religiös. (Han gav ett öppet och trevligt intryck).
  Politiskt har han väl en del oroande ideer.

  ja ja

Comments are closed.