Politik

Socialt mobilt realtidssök nu även på Google och Bing

Sök, det vet alla vad det är, det är en person på en stol framför ett bord med en dator som letar efter resor till Bankok eller bästa priset på ångvältar, manschettknappar, 100 kg messmör eller kavallerisablar på webben?

Men dagens sök är helt annorlunda. Det är realtidssök, på en mobil: vad sker kring Sturen just precis nu, kommer dina 300 närmaste kompisar på Facebook att vaccinera sig för svininfluensan?

Det är för att inte tappa kontakten med dagens mobila, sociala realtidsanvändare som Google och Microsoft nu har slutit avtal med Twitter, och snart tydligen också med Facebook för att inkludera deras realtidsinformation på Bing och Google.

Den sociala mobila realtidswebben, det som Howard Rheingold en gång kallade Smart Mobs håller på att förändra allt. Webben, hårdvaran, mjukvaran, datorspråken, allting.

Olga Kharif och Aaron Ricadela skriver i BusinessWeek om den nya utvecklingen: Google and Bing Race to Search Social Media – BusinessWeek

 

Länkar:

[tags] Bloggy.se, Facebook, IT, Mikrobloggar, Silicon Valley, Social Web, Tweetbeep, Twitter, Web 2.0, Microblogging, Bloggar, Bloggar i USA, Bloggosfären i USA, Realtidswebben, Microsoft Bing, Google[/tags]

One thought on “Socialt mobilt realtidssök nu även på Google och Bing

  1. Marcin

    Först tänkte jag “men ack så långt ifrån varandra”.
    Sen tänkte jag “både och”.
    Hur det än är så vore det spännande med forskning på området, den nya uppkopplade livsstilen och dess inverkan på den biologiska nivån.
    Är det skillnad på frisättning av olika ämnen i kroppen vid datorbaserad social och mobil kommunikation i jämförelse med den klassiska kommunikationen?

Comments are closed.