Politik

Foursquare: under huven på USA:s nya mobila webb-stjärna

[print_link]Klicka på bilden.

Hur skapar man en populär mobil webbsajt som lockar till sig de SmartPhone-utrustade kidsen?

Foursquare, USA:s nya mobila webbstjärna ger oss en hel del ledtrådar.

Ingredienserna är enkla. Vi avhåller oss från att uppfinna något helt nytt utan börjar med det faktum att vi vet att våra kunder redan kommer att vara med på FaceBook och Twitter, så vår nya tjänst måste integreras med dessa två. De är ett givet,

Och om vi kan locka till oss en person så kommer hans eller hennes meddelanden på Foursquare att skickas ut till alla hans “följeslagare” på Twitter. Bingo, det är så man marknadsför sin nya sociala mobila webbsajt idag.

Sen har vi ett öppen gränssnitt som gör det möjligt för andra utvecklare att skriva sina egna program som utnyttjar FourSquare.

Det betyder att vi kan vara säkra på att entusiaster kommer att snickra ihop s.k. klassbibliotek för olika datorspråk något som redan har hänt för Foursquare.

 

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Foursquare, Loopt, BrightKite[/tags]