Politik

Håll ögonen på Foursquare: social location, community och SmartPhones

[print_link]

Den mobila webben utvecklas i rasande fart just nu. Foursquare är ett bra exempel på alla som är intresserade av att skapa sina egna mobila applikationer.

Den viktigaste, ja egentligen den enda skillnaden mellan den gamla tråkiga traditionella stationära webben och dagens mobila webb är att vi inte längre sitter stilla framför datorn, vi är på språng ute på stan.

Och eftersom vår SmartPhone är försedd med en inbyggd GPS och kompass så kan vi, om vi vill, avslöja var vi är.

Foursquare i New York har byggt ett framgångsrikt företag kring dom enkla koncepten.

En massa kids men även äldre människor beväpnade med SmartPhones som går på klubbar, restauranger och var som helst. Dom kan avslöja var dom är genom Foursquares mobila applikation, upptäcka kompisar, men även vinna små elektroniska brickor om man är stamgäst någonstans och andra brickor som visar att man har varit på coola platser som Hallstahammar och Bureå. (I framtiden i alla fall, just nu finns FourSquare bara i Stockholm i Sverige, och de här städerna i USA och på andra ställen i världen.)

Kolla Scott Beales brickor får ni se hur det fungerar

OK säger vi, vad är det för vits med det? Jo nu har vi en social webbsajt med förmögna, relativt i alla fall, mobilutrustade unga människor som springer på kafeer, restauranger och klubbar. Det betyder en sak, vaddå?

Jo att företagen blir intresserade och vill vara med på ett hörn.

 

[tags]Mobile Internet, iPhone, Blackberry. Smartphones, Smarttelefoner, Motorola, Ericsson, Palm Pre, GSM EDGE, UMTS, CDMA2000, DECT, WiMAX, Apple, Google, Nokia, Qt, Webkit, T-Mobile myTouch 3G, Foursquare, Social Location[/tags]