Politik

Lawrence Lessig och den strukturella korruptionen i det amerikanska samhället.

Larry Lessig.

Harvardprofessorn, juridik- och webbexperten Larry Lessig är alltså i Sverige för att förhoppningsvis få svenska folket att inse att den öppna read-write-webben måste tillåtas även i Sverige, om Sverige skall kunna förbli fritt bör vi tillägga.

Lessig har också satt fingret på en mycket viktig punkt i mediernas makt i USA när han säger att: – Utan att direkt ta emot mutor styrs många politikers agerande av förväntade belöningar från aktörer utanför det demokratiska systemet. Medie- och underhållningsindustrin hör till de flitigaste och mest framgångsrika lobbyisterna. Skulle Jan Björklund få höra det uttalandet skulle han omedelbart anklaga Lessig för USA-hat. Lyckligtvis finns det inga tecken på att Björklund ens vet vem Lessig är.

Lobbyisterna har nyligen visat sitt enorma inflytande i den amerikanska sjukförsäkringsdebatten och dominerar också debatten om den fria webben även i USA, även om dominansen kanske inte är lika massiv som i Sverige.

 

[tags] Web 2.0, bredband, Java, Webben, Internet, Datorer, mobile Internet, PHP, MySQL, LAMP stack , Lawrence Lessig, Read-Write Webb [/tags]

Axplock från den nordiska pressen:

DN.se – Nyheter – Toppnyheter: ?Reformera IT-galaxen?

Kultur & Nöje – Toppnyheter: ?Reformera IT-galaxen?