Politik

Israels startupindustri: Dan Senor, Saul Singer,Start-up Nation: The Story of Israel's Economic MiracleKlicka på bilden.

Det globala IT-samhället består av ett stort antal IT-städer som alla är sammanflätade på ett sätt som inte alltid är känt bland allmänheten.

Silicon Valley har t.ex. oerhört starka band till IT-staden Seattle. Tusentals IT-ingenjörer flyger fram och tillbaks mellan de båda områdena varje vecka, liksom till Austin i Texas. Planen till Austin har t.o.m. fått namnet “the nerd bird”.

Kontakterna med Bangalore, Kina, Brasilien, Dublin är också de intensiva, liksom givetvis med vårt eget Kista. Man har även band till den europeiska IT-staden Krakow, jag skämtar inte. IT-samhället är verkligen globalt.

Silicon Valley och den israeliska IT-industrin är så tätt sammankopplade att det ibland kan vara svårt att se var den ena startar och den andra slutar. Det samma gäller f.ö. med Silicon Valey och IT-industrin i Taiwan.

De flesta israeliska startupföretag etablerar sig här i dalen och riskkapitalföretag i Silicon Valley som Greyock partners har filialer i Israel.

Det är inte alls ovanligt att man hör hebreiska talas på gatorna i Palo Alto och Cupertino, även om det inte är lika vanligt som kinesiska eller hindi.

Dan Senor och Saul Singer med goda insikter i den israeliska startupindustrin har skrivit en intressant bok med en intressant vinkel.

De vill nämligen beskriva hur nära knuten och helt beroende den israeliska startupindustrin är av den israeliska krigsmakten. En israelisk kopia av vad president Eisenhower en gång döpte till “the military industrial complex” här i USA m.a.o.

Boken är mycket rappt skriven som de första raderna demonstrerar:

 

Länkar:Israel i CIA:s World Factbook

[tags] Israel, Västbanken, Palestina, Gaza,Dan Senor, Saul Singer,Start-up Nation: The Story of Israel’s Economic Miracle, Israel IT, Israel startups[/tags]
Axplock från den nordiska pressen:
DN.se – Världen: Hamas uppges gå med på vapenvila

Dagen.se – Stora nyheter: Israel rasar mot Sverige efter nya Jerusalemplaner

Dagen.se – kultur:

One thought on “Israels startupindustri: Dan Senor, Saul Singer,Start-up Nation: The Story of Israel's Economic Miracle

Comments are closed.