Politik

DataSF.org: Amerikanska kommuner öppnar sina datarkiv och demokratiserar USAKlicka på bilden.

Medan Hollywood och bl.a. den svenska regeringen gör allt som de överhuvudtaget kan för att stoppa anden tillbaks i flaskan och förhindra att de tidigare så passiva medborgarna engagerar och aktiviserar sig på nätet så tänker en del amerikanska kommuner på ett helt annat sätt.New York City DataMine. Klicka på bilden.

Kommunerna har stora mängder elektronisk data i sina gömmor. Om man öppnar arkiven, skapar öppna gränssnitt och låter medborgarna själva få tillgång till datan, så kan man få hjälp av medborgaraktivister som kan skapa helt nya applikationer och mycket nyttiga med hjälp av datan.

Claire Cain Miller skriver i New York Times om amerikanska kommuner som San Francisco och den nya medbogaraktivismen Government Offers Data to Miners – NYTimes.com

 

Länkar:

[tags] Web 2.0, bredband, Java, Webben, Internet, Datorer, mobile Internet, PHP, MySQL, LAMP stack, DataSF.org, Data.gov, mashups[/tags]

3 thoughts on “DataSF.org: Amerikanska kommuner öppnar sina datarkiv och demokratiserar USA

 1. Amer Al-bayya

  Till A-K Roth..USA och Israel respekterar inte araber och palestinierna..Om du vet att araber har 7 hav och olja..Ett ord från de och allt bli stopp..men Arabernas ledare är fega och svaga för USAs orättvis politik för att behålla makt..Israel går vidare med alla bosättningar( halv miljon bosättre bor nu i Västvärlden) och bosättningar går vidare i östra Jerusalem..USA vet om allt..Under kriget mot Gaza( Bush sa : kriget mot Gaza går vidare)två gångar fick USA skicka mycket vapen till Israels krigsbrott och terror mot Gaza.

  Vad ska USA säga om araber gör likadan med Usma Bin Ladin?????????.

  Du erkänner att Palestina är Palestina och Israel ockuperar hela Palestina men jag menar att Israel ska dra sig tillbaka till 1967 gränserna..Annars araber kan befria hela Palestina ..

  Terror kom från Israel mot UK(1946-1948) och mot araber (1939-2009).Det finns 28 FN:s resolutioner mot Israels brott och ockupation.Var är de,USA??
  Arabvärlden har fått ett helvete från USA,UK,Frankrike Och Israel.De kom till oss och vi gick inte till de..Vem betalar USAs stöd till Israels brott??
  Nu är det nog och stopp..Läs det här .

  Fakta om Israel:s sionism och rasism ,USA.
  Läs det om vad Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm sa Israel,bosättningar och Israels ockupation av Palestina:-

  (( Det kan inte finnas två folkrätter ,två uppsättningar internationell lag,en för Israel och en för resten av oss,sade Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm i ett tal i FNs generalförsamling den 1 dec 1987, och han tillade:- Palestinierna lever som andra klassens medbordare på sin egen jord..Den svenska regeringen fördömer kategoriskt den illegala (judiska) bosättningen. Bosättningarna utgör ett brott riktat mot det palestinska folket,dess tillhörigheter och dess land.))

  Dr A Carlebach, Cheredaktör för den inflytelserika israeliska tidningen Maariv ,säger den 7 10 1955 1955 1955 i sin tidning följande:-

  (( Islam är fienden till all fruktbar tanke , alla verkliga initiativ och alla produktiva ideer.Islam har inte åstadkommit något gott i det förflutna , och kommer aldrig heller att göra det i framtiden. Islam representerar mörk reaktion för hundratals miljoner mänskliga varelser.))

  Presstalsmannen för den sionistiska fredsrörelsen OZ ve Shalom,Yehezkel Landau, har i en intervju sagt följande:-

  (( Vår sionistiska dröm kan bli en mardröm om vi inte förstår begränsningen i Israels vilja att dominera andra människor)).

  Dr Nahum Goldmann sa 1947,1947

  ((Det är Palestina judarna är intresserade av därför att det utgör själva knutpunkten mellan Europa, Asien och Afrika och därmed är centrum för politisk världsmakt. Kort sagt: ett militärstrategiskt centrum för att kuna behärska hela världen.))

  David Ben Gurion sa 1950 1950: Ni måste kämpa oryggligt och oupphörligt -genom invasion eller diplomati-för att förverkliga det israeliska imperiet som omfattar området mellan Nilen(Egypten) och Eufrat(Irak).

  Yeshayahu Ben Porat,knessetledamot,Israel 1972 sa : det är sant att det inte existerar någon sionism,ingen bosättning och ingen judisk stat ,utan fördrivning av araber och konfiskering av deras mark.

  David Ben Gurion erkänner i en bok, The jewish Paradox 1978 sidan 99 och sa: Vi har stulit deras(palestiniernas) land.Varför skulle palestinierna acceptera det??, frågar han….

  Det finns mer och mer ..Men vi tar resten sen.Stoppa USA och AIPAC nu.

 2. A-K Roth

  Lennat, detta var då utanför ämmnet om något. Som du tog in detta surr kan du väl ta in ett svar?

  Amer Al-bayya, det var inte lite det! Israel ska “lämna Palestina nu”! Undrar om du allvarligt menar hela Israel det de mest vitrioliska antiisraelerna vill? Har du husrum till alla eller har du någon annan lösning på —-problemet?

  Arabvärlden ska kompenseras efter det att miljarder i stöd från USA och EU till palestinier gick till korruption och terrorism? Kan du inte be Suha Arafat ge tillbaka lite av pengarna hon sitter på? Kanske lite kompensation till offren för palestinsk terror även vore på plats? Kanske arabvärlden – du själv kallar dem kollektivistiskt “Arab world”- kan kompensera den miljon oönskade judar som drevs bort från deras länder? Allvarligt, ska folk kompenseras ska det gå till behövande och offer på båda sidor; inte till “arabvärlden”.

  Det arabvärlden kan bidra till vore att tygla in terrorgrupperna och kräva att fientligheterna stoppas på båda sidor. Då kan det bli förhandlingar om säkra gränser och en varaktig fred.

 3. Amer Al-bayya

  Who gives Israels crimes, war crimes, war, occupation and terror all help and support,USAs congress???..WHo gives help and support to Israels nuclear and forbidden weapons, USA????..Who gives Israel all hejp in UN, USA????

  We must stop your help and EUs help to Israels crimes and terror…..It is stop now…no more crimes and terror against arab world no more…No more racism, zionism and unjustice war….

  We will stop you and west world policy ….Israel must leave Palestine now…Israels crimes will be stopped with you or without you…Stop USAs congress and AIPAC .. Stop them now…Arab world must get all (dollars) for Israels crimes and USAs crimes…USA, UK and Israel will pay…

  It is stop now..Free Palestine ..It is bettre for all..

Comments are closed.