Politik

Brutalmingel och dragkamp: med drottningen på Nobelfesten 2009

[print_link]

Kungen är förbryllad.

N
obelfesten, jag brukar inte gå men i år hade jag inget val. Jag köpte en SJ-biljett till Gävle från en kille på Norrmalmstorg som hotade med att slå ner mig om jag inte gav honom 300 spänn. Biljetten visade sig vara till Nobelfesten så det var bara att betala för en frack från samme kille och sen sprinta till Stadshuset.

Genom en förväxling placeras jag bredvid drottningen, klädd helt i vitt med ett brett blågrönt ordensband

Drottningen är i högform och hon flörtar skamlöst. Jag blir riktigt sjösjuk av plastiken i det trots allt inte längre så unga ansiktet. Hon kastar skälmskt smörkulor på min frack, som snart ser ut som ett väl insmörat knäckebröd. Jag svarar med att kasta gravlax med gurka, löjromscheesecake, kvibillemousse och kräftströmming på drottningen som ser alltmer förvirrad ut.

Drottningen viskar i mitt öra; vi talar tyska och det var tur att jag tvättade båda öronen i morse, ‘jag skulle aldrig köpa kärlek’ säger drottningen, skulle ‘ni’? ‘Säg du’ säger jag och drottningen säger förbryllat ‘du’ och fortsätter sedan som om ingenting hade hänt.

 

[tags] USA, Nobelfesten , Drottningen, Venkatraman Ramakrishnan , Willard Boyle, Carl Bildt[/tags]

One thought on “Brutalmingel och dragkamp: med drottningen på Nobelfesten 2009

 1. Bossebus

  Sa ju det skulle bli intressant!

  Mååna satt ju med ryggen mot Mååd som iofs satt i änden av “honnörsbordet”

  Mååna satt å andra sidan ihop med Wallenbergs och liknande så det blev väl 1-1 där.

  Adelsson satt långt ned och hade inte bastkjolen på sig i år..annat var det förr! (Och det skall han ha credit för).

  Drottningen verkade måttligt road…kanske för många middagar?

  Tidigare Nobelpampen fick sitta på ett sidobord..troligen pgav att han tyckte för mycket om rötjutet?

  Årets silikånis exponerade fritt sina nya behag..vem var det?

  ja ja

Comments are closed.