Politik

Webbhotell, datormoln och bloggar, bakom förlåten till den moderna webbjournalistiken

[print_link]

Så har mitt webbhotell varit nere igen. Jag har räknat minst åtta timar, men det kan inbegripa en stor del av natten.Nu kan jag inte klaga, webbhotellet är billigt och jag kan inte klaga på deras epostsupport.

Men sanningen är att alla webbhotell drivs med mycket låga marginaler. Den som vill ha en webbsajt med gedigen driftsäkerhet och bred bandwidd måste vara beredd att betala summor som kan bli rätt dyra för en privatperson.


Klicka på bilden

Och det är mycket som måste klaffa. Driftsäkerheten är givetvis oerhört viktig, men också support, funktionalitet, administration. Har webbhotellet t.ex. stöd för PHP och MySQL och i så fall för vilka versioner? Gör man backup och i så fall hur ofta? Har man sina egna servrar eller hyr man in sig någon stans?

 

[tags]Web 2.0, bredband, Java, Webben, Internet, Datorer, mobile Internet, PHP, MySQL, LAMP stack, Webbhotell[/tags]