Politik

Rackspace, Webbhotell och bloggteknologi i USA, vilka är bra, vilka bör du använda?wKlicka på bilden.

Rackspace, ett av USA:s populäraste Webbhotell, har gått ner – igen – och tagit en mängd populära webbsajter med sig.

Vilket leder till frågan, var skall man lägga sin blogg eller webbsajt om man vill slå sig in på den amerikanska marknaden?

Låt oss börja med RackSpace och deras problem. M.G. Siegler skriver på Techcrunch om problemen med RackSpaceRackspace Goes Down. Again. Takes The Internet With It. Again.

Another day, another Rackspace outage. The hosting company had a complete and total failure today that took down a number of big sites on the Internet, including ours. This has been happening all too often in recent months, including downtime just last month. The failure apparently originated in the company’s Dallas-area server farm. But unlike previous times, this does not appear to be a power issue, the company says. Some other sites that are currently affected include: 37signals, Brizzly, Scoble’s blog, all of the sites hosted by Laughing Squid, Tumblr custom domains, and many others.

RackSpace som ligger i San Antonio i södra Texas har på kort tid blivit väldigt populärt här i Siicon Valley, bl.a. som en pionjär på datormolnområdet och som webbhotell för stora webbsajter.

Som alla säkert vet så finns det två slags webbhotell, de som har de resurser som behövs för att klara riktigt stora webbsajter, och de som mest används för mindre webbsajter.

ThePlanet i Houston i Texas är ett populärt alternativ.Klicka på bilden.

ServerBeach i San Antonio i Texas som ägs av Kanadensiska Peer 1är ett annat och för den som vill ha en inblick i hur ett större amerikanska webbhotell ser ut så vet vi följande om ServerBeach, som bl.a. annat används av WordPress.com.

ServerBeach has 10,000 servers and is built on the PEER 1 network with 15 data centers and network locations in 17 cities in North America and Europe

 

Länkar:Amazon Elastic Compute Cloud The Xen virtual machine monitor, Open Cloud Manifesto, Mosso, RightScale

[tags] Cloud Computing, Datormoln, Amazon EC2, RightScale, Mosso, Amazon Cloud, Amazon EC2, Mosso, Rack Space Mosso, Bitnami, LongJump [/tags]

One thought on “Rackspace, Webbhotell och bloggteknologi i USA, vilka är bra, vilka bör du använda?w

  1. Jonathan Sulo

    Jag vill bara säga att jag tycker dina inlägg och rapporteringar om webbhotell och molnet är väldigt intressanta. Du har helt rätt i att molnet, idag, är alldeles på tok för dyrt och komplext för gemene man. Samtidigt erbjuder molnet möjligheter som traditionella webbhotell aldrig kan matcha.

    Jag har själv arbetat med webbhotell i närmare 10 års tid. Det senaste året har jag arbetat med Amazons molntjänster och jag är överväldigad över dess möjligheter. Det är faktiskt så pass att jag planerar att lansera en molnbaserad tjänst, anpassad för gemene man, under nästa år.

    När det gäller Pingdom och det faktum att inte alla fel noteras av dem så kan du kolla hur du har satt upp dina kontroller där. Om du t ex har satt upp en tillgänglighetskontroll (dvs, är sidan uppe eller nere) så kan Pingdom inte märka om det t ex har uppstått ett databasproblem (som bara orsakar felmeddelanden, men inte faktisk nedtid).

Comments are closed.